Image default

Gyorshír: az állatorvosi rendelők nyitva maradnak a lezárások ellenére is

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter nemrégiben bejelentette a kormány szigorító intézkedéseit a rohamosan romló járványügyi adatok miatt. A rendelkezések értelmében többek között bezárnak az általános iskolák és óvodák, az élelmiszerboltokat, a patikákat, a drogériákat és a benzinkutakat leszámítva az üzletek március 8 és 22 között szintén bezárnak, ahogyan ebben az időszakban minden szolgáltatás is szünetelni kényszerül a magánegészségügyi ellátást leszámítva.

Az állatbarátok jogosan tették fel a kérdést, hogy mi lesz az állatorvosi rendelők működésével. Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő, állatvédelmi szakpolitikus is Facebook oldalán mutatott rá arra, hogy a gazdik körében hatalmas a bizonytalanság. Éppen ezért egyeztetett telefonon Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztossal, aki – ahogyan a politikus fogalmaz – megnyugtatóan tisztázta és pontosította a kérdést.

“Az állatorvosi rendelők március 8 és 22 között is tovább működhetnek majd, az állatok ellátása zavartalan lesz” – húzta alá Fülöp.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

5+1 tanács, hogy miért kérjük állatorvosunk segítségét a paraziták elleni védekezéshez

Marci

Megmentették a mezőgazdasági gép áldozatává esett őzikét

Marci

„Oktatás, nevelés, képzés!” – ez lehet a kulcs az állatvédelem jövőjéhez

magyarallatvedo