Image default

Halálra fagytak az állatok egy texasi rezervátumban

Majmok és számtalan madár fagyott halálra a texasi rekord hidegben az áramszünet miatt egy főemlős-rezervátumban San Antonio közelében – írja az MTI.

A Primarily Primates elnevezésű nonprofit szervezet igazgatója, Brooke Chavez elmondta, hogy hétfő reggel 6 óra körül szűnt meg az áramszolgáltatás a 28 hektáron elterülő, több mint 400 majomnak otthont adó rezervátumban. Chavez 12 munkatársával és önkéntesekkel generátorokat, fűtőtesteket, gázpalackokat és takarókat szereztek, hogy lakóik életét megmentsék.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ahogy a fagypont alatti hőmérséklet még hidegebbre fordult, az állatokat elkezdték átszállítani a San Antonió-i állatkertbe és észak-texasi rezervátumokba, de az igazgató elmondta, hogy ekkor már tetemeket találtak szerte a területen.[/perfectpullquote]

Mivel a nagy hideg várhatóan még kitart néhány napig, és további áramkimaradások következhetnek az állam legtöbb részén, Chavez és kollégái arra kérték az embereket, hogy segítsenek megmenteni a rezervátum lakóit, melyek nagy része idős korú. Sok állat, köztük 33 csimpánz is helyben maradt, mert nehéz lett volna elszállítani őket.

MTI nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Újabb aggasztó tünetek a szibériai tundráról

magyarallatvedo

Ennek a törvénynek az értelmében nem lehet a szabadban tartani a kutyákat télen

Eszti_mav

30 év alatt teljesen átalakulhat az Északi-sark

magyarallatvedo