Image default

Halálra fagytak az állatok egy texasi rezervátumban

Majmok és számtalan madár fagyott halálra a texasi rekord hidegben az áramszünet miatt egy főemlős-rezervátumban San Antonio közelében – írja az MTI.

A Primarily Primates elnevezésű nonprofit szervezet igazgatója, Brooke Chavez elmondta, hogy hétfő reggel 6 óra körül szűnt meg az áramszolgáltatás a 28 hektáron elterülő, több mint 400 majomnak otthont adó rezervátumban. Chavez 12 munkatársával és önkéntesekkel generátorokat, fűtőtesteket, gázpalackokat és takarókat szereztek, hogy lakóik életét megmentsék.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ahogy a fagypont alatti hőmérséklet még hidegebbre fordult, az állatokat elkezdték átszállítani a San Antonió-i állatkertbe és észak-texasi rezervátumokba, de az igazgató elmondta, hogy ekkor már tetemeket találtak szerte a területen.[/perfectpullquote]

Mivel a nagy hideg várhatóan még kitart néhány napig, és további áramkimaradások következhetnek az állam legtöbb részén, Chavez és kollégái arra kérték az embereket, hogy segítsenek megmenteni a rezervátum lakóit, melyek nagy része idős korú. Sok állat, köztük 33 csimpánz is helyben maradt, mert nehéz lett volna elszállítani őket.

MTI nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Leprás csimpánzokat fedeztek fel az afrikai dzsungelben

magyarallatvedo

Kétségbeesésükben már műanyagot esznek a klímaváltozás miatt éhező jegesmedvék

Eszti_mav

Dohányzásra kényszerítettek egy bébimajmot egy dohányzás elleni kampányban – VIDEÓVAL

magyarallatvedo