Image default

A fél város elkísérte utolsó sétájára a haldokló kutyát

Ő nem csak az ember legjobb barátja – egy egész városé. Mellow, a keverék kutya 2019 szeptembere óta naponta kétszer sétált a pennsylvaniai Dupont utcáin gazdájával, Kevin Curryvel, azonban a mentett kutyusnál nemrég diagnosztizáltak egy gyorsan terjedő limfómát – ezért Curry szombaton egy utolsó körre vezette Mellow-t búcsúzóul, mielőtt a “kutyás mennyországba” kerül.

“Legalább 25 ember volt az első háztömbben. Amikor átnéztem a következő háztömbre, ott volt még 20 ember.” – mondta el könnyekkel küzködve Mellow gazdája, Kevin Curry.

Curry egy szívszorító szórólapot hagyott a szomszédok postaládáiban, amelyben tájékoztatta őket Mellow búcsúsétájáról. A halálos betegség miatt Mellow lelassult, ami megnehezítette számára a napi rutint.

“Függetlenül attól, hogy mennyire jól ismerjük egymást, sokkal gazdagabbá tettétek az életemet, mint amennyire bármely mentett kutya remélhette volna”

– írta Mellow a könnyfakasztó üzenetben.

“Annyira hálás vagyok, hogy ilyen gondoskodó szomszédaim vannak, és egy olyan közösségben élek, ahol ennyire figyelnek egymásra az emberek” – folytatódott az üzenet.

“Nem tudom, hogy pontosan mikor fogok elmenni, de az elmúlt hetekben minden egyes nap küzdelmes volt számomra, hogy úgy közlekedjek a környéken, mint régen.”

“Szeretnék személyesen elbúcsúzni tőled, ha ráérsz” – folytatódott a levél. “Gyere ki, simogasd meg a fejem vagy vakard meg a hasam, és örökké hálás leszek.”

Az üzenet tartalmazott egy térképet az útvonalról és 5 dollárt, amiből ajándékot lehet vásárolni egy kutyának vagy jótékony célra adományozni.

Sokan csak hátul álltak és sírtak, hogy ne zaklassuk fel Kevint – emlékezett vissza az egyik szomszéd.
A helyiek a legnagyobb búcsút adtá a kölyökkutyának – és gazdájának -, amit csak remélni lehetett.

Mellownak már csak néhány napja van hátra a Földön, de a gazdája a legjobb életet adta neki, amikor örökbe fogadta

– mondta el a szomszéd. “És tisztán látszik, hogy az ember legjobb barátja volt.”

NYPost nyomán Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

5 szuper kutyabarát szállás Magyarországon

Viki

Már a második mentett kutyáról gondoskodik Wiszki, a macska

magyarallatvedo

Véget érhet a nagy kutyabiznisz Magyarországon: tavasztól így már nem lehet állatot vásárolni

magyarallatvedo