Image default

Három kis csipás szőrgombócot mentettek a rend őrei

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kollégái három kis csipás szőrgombócot mentettek meg az M1-es autópálya egyik felüljárójánál.

Az elhagyott kiscicák az úttest közelében bolyongtak, és a közelben lévő régi vízelvezető csatorna mélyéről is kétségbeesett nyávogás hallatszott. A közlekedési rendőrök nem voltak restek, az árokba rekedt cica kiemeléséhez a törökbálinti tűzoltókat hívták segítségül, majd az úton kóborló kicsiket is befogták.

Az cicák elég rossz bőrben voltak, de szerencsére a Törökbálinti Zöld Sziget Állatmenhely munkatársai rögtön a rendőrök segítségére siettek, így gyorsan biztonságba tudták helyezni a kis árvákat.

A Zöld Sziget Állatmenhely több éves menhelyi tapasztalattal működik Törökbálinton. A menhelyen átlagosan kb. 70-120 kutya tengeti napjait, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Bár anyagi lehetőségeik korlátozottak, de nagyon szeretik a kutyákat és éppen ezért, minden nap nagy odafigyeléssel foglalkoznak velük.

A menhelyen leginkább keverék kutyusok találhatóak, de nem ritka a fajtatiszta kutya sem. A Zöld Szigeten talált és saját gazda által leadott kutyus egyaránt megtalálható.

Forrás/fotó: Facebbok | BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság

KAPCSOLÓDÓ

Nádas sűrűjében pihenő vaddisznókat fedezett fel a rendőrség drónja – VIDEÓ

Marci

Ellopta és megette a pávát – egy év felfüggesztettet kapott

magyarallatvedo

Példás edukáció: Fókuszban az állatvédelem Litéren is

Viki