Image default

Hátborzongató eset: 40 ezer darázs fészkelt a tápiószelei lakásban!

Hátborzongató eset: 40 ezer darázs fészkelt a tápiószelei lakásban! A veszélyes rovarok szó szerint a plafonból bújtak elő, miután a hatalmas fészkeik már a vakolatot is áttörték. 

Horrorfilmbe illő jelenetek játszódtak le a Pest vármegyei Tápiószelén, ahol egy idős bácsi hálószobájába telepedett be több tízezernyi darázs – osztotta meg az ijesztő esetet a Blikk. A veszélyes rovarok ráadásul szó szerint a plafonból bújtak elő, miután a hatalmas fészkeik már a vakolatot is áttörték. Habár a tulajdonost többször is megcsípték, egy szakember még időben a segítségére sietett – nem túlzás, megmentette az életét.

“Azzal hívtak ki, hogy a darazsak ellepték a hálószobát. Eleinte csupán egyet említettek, de gyorsan kiderült, hogy három fészekről van szó. A két sarkán és középen is átrágták a plafont. Az egyiknél ráadásul már kívül is elkezdtek építkezni. Összesen több mint negyvenezer darazsat távolítottam el belőlük. Ilyenkor néhány napig még a hazatérő rovarok megjelennek, de aztán örökre megszűnik a probléma” – kezdte a Vasárnapi Blikknek az elképesztő történet mesélését Boros Tibor, méhraj befogó, darázsirtó.

 

Az előszoba mennyezetébe fészkelték be magukat

A hetvenöt esztendős házigazda először arra lett figyelmes, hogy egyre több rovar jelenik meg a hálószobájában, de az okát nem tudta – írták. Kiderült, hogy az előszoba mennyezetébe is befészkelték magukat, de a bácsi azt beázásnak hitte, ezért nem foglalkozott vele. Ott már csak a festék tartotta vissza az állatokat az áttöréstől. A hálóban azonban nem volt ekkora szerencséje.

“Az idős úr nagyon meglepődött, korábban sosem tapasztalt hasonlót sem. Befogni nem lehet a darazsakat, ilyenkor mindegyik példány elpusztul” – magyarázta a Blikknek a méhész.

KAPCSOLÓDÓ

Ne féljünk a tőrösdarazsaktól!

Viki