Image default

Eddig több mint 1500 óvodást és iskolást látott vendégül a Debreceni Állatkert októberben

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Eddig több mint 1500 óvodást és iskolást látott vendégül a Debreceni Állatkert októberben! A gyerkekenek két héten keresztül kínáltak színes programokat! 

Mint írta közösségi oldalán az állatkert rendkívül eseménydúsan telt parkukban október első fele. Ennek oka ugyanis az, hogy az állatok világnapjához kapcsolódóan, illetve az Állatvédelmi Témahétre és a Nagyerdő Hetére való tekintettel két héten át kínáltak tematikus programokat a gyermekcsoportoknak és a családoknak.

Nagy örömükre összesen 1520 óvodás és iskolás számára tudták közelebb hozni a természetet és az élővilág megőrzésének ügyét szakvezetések és zoopedagógiai foglalkozások, kézműveskedés, a rendőrség által tartott interaktív állatvédelmi előadás, illetve közös tölgyfaültetés keretében.


„Ne feledjétek, hogy nemcsak az őszi tanulmányi kirándulások és tavaszi osztálykirándulások időszakában, hanem egész évben szeretettel várjuk csoportosan érkező látogatóinkat megújult zoopedagógiai kínálatunkkal, legyen szó bármilyen korosztályról!” – zárták bejegyzésüket.

Hatalmas siker a szemléletformáló programsorozat

Ovádi Péter szerint több mint 250 ezer gyermek vett részt a 2023. október 2 és 15 között megrendezett Állatvédelmi Témahét programjain. A kormánybiztos kiemelten fontosnak tartja a gyermekek állatvédelmi szemléletformálását, hiszen ők a jövő állattartói.

Ovádi Péter kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét 2023-ban is egyértelműen kiemelkedő siker volt. Úgy fogalmazott: reméli, hogy a program által nyújtott tapasztalatok hosszú távon is hozzájárulnak a felelős állattartás és az állatvédelem iránti elkötelezettség növekedéséhez az országban.

A programsorozathoz az ország számos gyermekvédelmi és oktatási intézménye csatlakozott, és több százezer ember számára nyújtott tartalmas élményeket.

„FONTOS TUDATOSÍTANI A GYERMEKEKBEN IS, HOGY AZ ÁLLATOKKAL TISZTELETTEL ÉS MÉLTÓSÁGGAL BÁNJANAK”

– tette hozzá Ovádi Péter. A kormánybiztos egyúttal bejelentette azt is, hogy a program jövőre is folytatódik, mely 2024. szeptember 30. és október 13. között kerül megrendezésre.

A gyermekek és a pedagógusok is profitáltak az Állatvédelmi Témahét programjaiból

Dr. Koska Hedvig hangsúlyozta: az állatok iránti felelős és empatikus viselkedés megalapozása már fiatal korban rendkívül fontos. Az Állatvédelmi Témahét projektvezetője elengedhetetlennek tartja ahhoz, hogy fenntartható és emberséges jövőt teremtsünk az emberek és az állatok számára.

TÁJÉKOZTATÁSA SZERINT KÖZVETETTEN TÖBB MINT NÉGYSZÁZEZER GYERMEKET ÉRTEK EL A SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAMOK SEGÍTSÉGÉVEL.

Ezeket a szervezők és partnerszervezeteik biztosították a pedagógusok és a gyermekek számára.

Mint ismert, az Állatvédelmi Témahét számos interaktív foglalkozást, workshopot, előadást és játékos tevékenységet kínál minden korosztálynak. Az esemény fő célja az, hogy a gyermekek egyre tudatosabbá váljanak a körülöttük lévő állatvilág lakóinak szükségleteivel kapcsolatban. Ezáltal kialakuljon bennük az állatvédelem iránti felelősségteljes és érzékeny hozzáállás.

(Forrás és fotók: Debrecen Zoo)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Apáca-fütyülőludak érkeztek a Debreceni Állatkertbe

magyarallatvedo

Cigája bárányok születtek a Debreceni Állatkertben

magyarallatvedo

Aprócska gyümölcsevő denevérkölykök születtek

Viki