Image default

Hattyúnyak csapdába szorult egy anyakutya a csengődi vasútoldalban – A kölyköket még keresik

Az állatot megtalálók a közösségi médiában osztották meg az esetet, hogy felhívják a helyiek figyelmét az állatokra és az emberre egyaránt veszélyes hattyúnyak csapdákra.

„A mai nap folyamán szólt egy kedves ismerősünk, hogy egy kutyát talált csapdába szorulva Csengődön a vasútoldalban, Tabdi irányába! Azonnal a kutya segítségére siettünk, de sajnos mi kevesek voltunk oda!” – írta Facebook bejegyzésében Turzai Katalin, aki azonnal értesítette az állatvédőket, állatmentőket, a rendőrséget illetve a tűzoltókat.

A tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek a rendőrséggel együtt és – ahogy fogalmaz – nagyon nagy emberséggel és, lelkiismeretességgel kiszabadították a sérült, kétségbeesett kutyát, hogy aztán magukkal vigyék a sérült állatot a dunaföldvári állatkórházba, ahol azonnali ellátást kapott.

Az állatorvos elmondta: a kutyusnak nagy szerencséje volt, hogy az első lábai is beszorultak a csapdába a fejével együtt, mert ha csak a nyakát kapta volna el, már nem élne. Az állatorvosi vizsgálat során ugyanakkor az is kiderült, hogy egy anyakutyáról van szó, akinek 4-5 kölyke lehet.

„A kutya hála Istennek életben marad, viszont az orvosi ellátását senki sem biztosítja, vagy támogatja. Így mi fizettük ki, a mai napi ellátása eddig 40.900.- forint volt. De ez még csak a kezdet, hiszen neki még fel is kell épülnie és vár még rá vizsgálat, gyógyszeres kezelés, stb.” – folytatta Turzai Katalin, hozzátéve, elsősorban a gazdáját keresik, illetve a kölyköket, hiszen így azok is életveszélyben vannak.

A megtaláló segítséget kér az állatvédő szervezetektől a kutyus felépülésének támogatásához, egyúttal az orvosi leletekkel együtt rendőrségi feljelentést is tett. Azt, hogy ki telepítette a csapdákat, egyelőre nem tudni, az azonban biztos, hogy komoly veszélyt jelent emberre és állatra egyaránt, így a helyiek fokozott figyelmét kérik.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Társat kapott Emká, a közutas kiskutya – ő itt Ubi

magyarallatvedo

Adj esélyt a keverék kutyáknak is!

Viki

Állományba kerültek a katasztrófavédelem legfiatalabb önkéntes kutyái

Eszti_mav