Image default

Hetventonnás bálnatetemet emeltek ki a Földközi-tengerből

A dél-olaszországi Sorrento partjainál egy hatalmas bálnatetemet emeltek ki a Földközi-tengerből − írja a BBC hírportálra hivatkozva az MTI.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A tetem az egyik legnagyobb, amit a Földközi-tengerben valaha találtak[/perfectpullquote]

– írja az Index.hu.

A parti őrség búvárjai vasárnap fedezték fel a maradványokat Sorrento közelében, egy fiatal bálnaborjú vezette el őket a tetemhez. Nem sokkal az után, hogy megtalálták, a test a felszínre emelkedett. A parti őrség úgy döntött, hogy kiemeli a tetemet a tengerből. Két hajóra és jelentős erőkre volt szükség, hogy kedd estére kiemeljék a vízből a mintegy hetventonnás bálnát, melyet ezután Sorrentóból Nápolyba vontattak.

Tengerbiológusok és más szakértők fogják boncolni, hogy megállapítsák, miért pusztult el az emlős. Azt is tervezik, hogy a bálna gigászi csontvázát végül múzeumban állítják ki. Eközben keresik a kis bálnaborjút, amely − miután a tetemhez vezette a búvárokat − visszatért a nyílt vízbe.

Index.hu, MTI nyomán magyarallatvedelem.hu, Fotó: Handout / AFP

KAPCSOLÓDÓ

Izlandon hamarosan tilos lesz a bálnavadászat

magyarallatvedo

Repülő informátorok segítik az olasz csendőröket a környezetszennyezés elleni küzdelemben

Eszti_mav

Hatalmas bálnát mosott partra a víz az angol partoknál

Erik