Image default

Hiába a sok gondoskodás, meghalt Kiko, ByeAlex talált cicája

Hiába a sok gondoskodás, meghalt Kiko, ByeAlex talált cicája. Bár a cicát már több napja kórházban, oxigénketrecben kezeltek az állatorvosok, sajnos nem élte túl a megpróbáltatásokat. 

Nemrégiben mi is megosztottuk, amikor ByeAlex kiscicamentéshez kért segítséget. A zenész Tokaj és Fényeslitke között egy úton talált a macskára, melyről beszámolt közösségi felületein is.

Az elég rossz állapotban lévő állatnak az énekes habozás nélkül segített, az eseményeket pedig a TikTok oldalán osztotta meg, ahol követőitől segítséget is kért, hiszen mint ahogy azt a videóban el is mondta, még soha nem került ilyen szituációba. Szinte azonnal állatorvosi ellátásban részesítették, és akkor még bizakodóan így fogalmazott Bye Alex:

„Kaptunk itt Nyíregyházán a macskának egy gyors ellátást, mindenféle szurikat kapott, és aztán azt mondják, hogy valami betegsége, náthája az biztos, hogy van, de nem tudták biztosan megmondani. Úgyhogy holnap hozom vissza klinikára. Meg hát valószínűleg elütötték, de azért túl fogja élni”.

Sajnos Kiko feladta a harcot

Az énekes közösségi oldalain a későbbiekben  folyamatosan beszámolt Kiko állapotáról, akit végül egy fővárosi állatklinikára vitt el, ahol oxigénketrecbe került. Bár sokáig úgy tűnt, hogy ha minimálisan is, de javul a cica állapota, ByeAlex most rossz hírt közölt a Facebook oldalán.

Drága emberek… Sajnos Kiko egy pillanat alatt került vissza oxigénketrecbe újra, és végül elvesztette a küzdelmet a betegségeivel szemben. Az élet úgy hozta, hogy nem lehet már velünk. Ennek ellenére nagyon megszerettem, és ugyan kevés ideig viselhettem gondját, mégis a cicámnak tekintem őt. Sosem volt komoly a szándék bennem, hogy macskám legyen, de tőle megtanultam valamit: tisztelem ezeket az állatokat. Ez az apró kis macska akkora erőt és spirituszt árasztott magából, ami engem örökre inspirálni fog. Ez így alakult” – írta bejegyzésében, amiben arra is kitér, hogy nem csak Kiko van hasonló helyzetben az utakon:

Őt sajnos nem lehetett megmenteni; amit tudtam, megtettem érte, és a kórház is nagy segítségünkre volt, amit ezúton is köszönök! Más állatok viszont vannak odakint ugyanígy! Ne hajtsatok el mellettük, ne hagyjátok magukra őket! ne azon agyaljatok, hogy épp belefér-e az életetekbe egy állat vagy nem; hisz az élet úgyis dobja a lehetőségeket és igenis lesznek, akik segítenek. De felelőségünk van az állatok felé! csakis is mi tehetünk arról, hogy ennyi állat szenved odakint! Csakis az ember felelőtlen hozzáállása, lustasága, nemtörődömsége okozza ezeket a helyzeteket, amelyek vége igen sokszor ilyen végkifejlettet hoz, mint ami Kikoval is történt” – fogalmazott, majd kitért arra is, hogy milyen érzelmeket váltott ki belőle a kiscica az elmúlt hetekben.

Szomorúan búcsúzik a zenész

Furcsa, hogy ez a kis lény indított el bennem olyan gondolatokat, amelyeket nem igazán ismertem eddig magamban. felszínre hozott érzelmeket és furcsa energiákat. olyasmiket, amikről talán nem is tudtam, hogy ott vannak. Nem jó ez most, de mégsem annyira nagyon rossz. hiszen mégiscsak kapott tőlünk – közvetve – tőletek is szeretetet, figyelmet, barátságot. ezért remélem, hogy voltak azért jó pillanatok számára. Az ember és a szeretett állat között van valami spirituális kötelék, amit nehéz megfogni, de végtelenül ösztönös azt megérezni. ezt tapasztaltam magam is, pedig amúgy nem én vagyok az az ember, aki olvadozik az utcán, ha kutyákat vagy macskákat lát. Köszönöm Kiko, hogy segíthettem. Köszönöm, hogy engem választottál. Sokat tanultam tőled. sosem feledlek; a kitartást fogod szimbolizálni az életemben. Mindig is a cicám maradsz” – írta szomorúan az énekes.

(Forrás: Bye Alex Facebook)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Cicák és a karácsonyfa: lehetetlen küldetés – VIDEÓ

Marci

Több mint 10 év után került elő az eltűnt cica a chipnek hála

Marci

Mexikó is betiltja a kozmetikumok állatokon való tesztelését

magyarallatvedo