Image default

Hivatalos személy elleni erőszak is felróható a budapesti cica számlájára

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Illegálisan behatoló macskát állított elő egy szabadnapos rendőr, egyikőnk segítségével, egy üres helyiségből! – közölte a Kutyamentő Angyalok Egyesület Facebook-oldalán.

Mint írják, a Tetovált Állatmentő Egyesület kapott bejelentést egy cicáról, aki egy üres üzlethelyiségben rekedt. Mivel ez a közelükben történt, nem volt kérdés, hogy összefognak, és segítenek.

https://www.facebook.com/tetovaltallatmentok/posts/3967953006584296

„Ebben nagy segítségünkre volt a XIII. kerületi Rendőrkapitányság szabadnapos körzeti megbízottja, aki leszervezte a pláza biztonsági szolgálatával a bejutásunkat. Megpróbáltuk a jószágot előállítani, de ő nem adta meg magát, sőt egy harapással reagált a rendőrünkre! Ez pedig kérem hivatalos személy elleni erőszak. Mivel nem szerettük volna, hogy bárki is megsérüljön, elhelyeztük az Állatmentő Ligától kölcsön kapott csapdát, amit ezúton is nagyon köszönünk! Ezzel sikerült reggelre bekaszlizni, az immár Fürge névre hallgató cicát! Feltételezzük, hogy pár napja ott lehetett étlen-szomjan, rögtön orvoshoz vittük, ahol megkezdték a kezelését. A területet felmérve, a kis jószág az állmennyezeten közlekedett, ami beszakadt alatta. A bolt kirakata le van matricázva, alig lehet belátni rajta. Nagyon nagy szerencséje volt, hogy egy arra járó mégis meglátta őt, és értesítette az állatvédőket. Enélkül a cica biztosan éhen halt volna. Délután megérkezik a vérkép eredménye, annak függvényében szabadulhat a kórházból. De nem maradhat soha többé egyedül!” – jelentették ki az állatvédők, akik az ideiglenes felügyelő mellett egy olyan gazdit is keresnek, aki örökös háziőrizetet tud biztosítani az illetéktelen behatolással vádolt állatnak.

metropol – magyarallatvedelem.hu