Image default

Horrortanyát számoltunk fel Pest megyében – döghúson tartották a kutyákat!

Szerkesztőségünk és a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata egy bejelentésre érkezett a Pest megyei településre, ahol megdöbbentő állapotok fogadtak minket. A bejelentés és a küldött fotók alapján elpusztult kutyákra és tehenekre kellett volna számítanunk. A valóság azonban ennél durvább volt. Helyszíni riport egy horrortanyáról, részben hepienddel.

Mintegy 80 kilométerre található a fővárostól az a Pest megyei település, ahol áldatlan állapotok között tartottak több, mint 10 kutyát a tulajdonosok. Az állatokat elhullott tehenekkel és borjaikkal etették, többüket rövid láncon tartva, fedél és víz nélkül. Vasárnap délelőtt indult útnak a Szurkolók az állatkínzás ellen és a Magyar Állatvédelem csapata, hogy egy lakossági bejelentés miatt  ellenőrizze az ott tartott állatok állapotát. A bejelentés szerint elhullott tehenek és borjaik, valamint kutyatetem is található az ingatlanon. Rengeteg tehén, borjú, baromfi volt a tanyán, de most nem kizárólag miattuk érkeztünk. Az ingatlan beazonosítása után megbizonyosodtunk, hogy jó helyen vagyunk. A helyszínen két fiatal volt, akik először letagadták a döglött állatokat, majd csapatunk egy tagjával az egyik istállóhoz mentek, ahol egy nemrég elpusztult tehenet találtak, amiből az oda bejáró állatok már részeket téptek ki.Ezután került sor a rendőrség értesítésére, akik meglepő gyorsasággal érkeztek a helyszínre. A helyi körzeti megbízott konstruktívan állt az ügyhöz, majd miután ő is meggyőződött, hogy itt nem csak egy döglött tehénről van szó, értesítette a nyomozókat és a bűnügyi helyszínelőket is. És hogy mi fogadott bennünket a tanya hátsó részén, ahová már az útról nem lehet belátni?

 

A CIKK TOVÁBBI RÉSZÉBEN A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA

ALKALMAS KÉPEK ÉS SZÖVEG TALÁLHATÓ!

MEGTEKINTÉSÜKET CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK AJÁNLJUK!

 

 

Ez a kaukázusi épp egy elédobott borjút eszik. A lánc rátekeredve a tetemre. De nem csak ezt az egy szörnyűséget láttuk, a következő képen ennek az akitának is egy döglött borjú a tápláléka. Sem víz nincs előtte, sem egy olyan hely, ahová behúzódhat. És ez a hely, ki tudja mióta szolgál otthonául… Emlékezzünk vissza a néhány héttel ezelőtti kemény mínuszokra!Az akita farkán és fenekén fekélyes sebhelyek voltak, kezeléséért a tulajdonosok semmit nem tettek. Ezzel még sajnos nincs vége! Ennek a bull típusú kutyának az otthona a traktor alatt van. Tápláléknak ő is egy tetemet kapott… Egy általunk megkérdezett szakértő szerint kizárólag azért sikerült túlélnie fedett kennel nélkül a telet, mert fejlett, jól táplált kutya.Ennek a csontsovány kutyának, normálisnak jóindulattal sem nevezhető menedék jutott. Az a szürke szőrcsomó -a tulajdonosok szerint- egy birkának a levágott szőre. Arra, hogy mit keres a kutya mellett, elfogadható választ nem tudtak adni.  A kutya mellett ugyan volt egy vizesedény, de annak az alja lyukas volt, benne némi földmaradvánnyal.A tanya leghátsó részében újabb döbbenetes dolgokat láthattunk. Döglött tehenek, akikből csak a fejük maradt meg és a bőrük. A belső részeiket feltehetően már a kutyák felfalták. A képen egy husky látható, neki ennek a farakás tetején volt az otthonal, életét egy rövid láncon tengette életét. A tulajdonos szerint azért van láncon, mert széttépi a birkákat. Nyilván a többi kutyát is ezért tartották láncon.14 kutyát számoltunk össze a tanyán, azonban kutyaházat egyet sem. Persze értjük mi, hogy a kutyák bejárnak az istállóba, hogy fedett helyen legyenek, de a gondozatlan istálló megfelelő hely egy kutyának? Szó szerint bokáig süllyedtünk a sz*rban… És mi van azokkal a kutyákkal, akik az egy-másfél méteres láncot tengették életüket? Nekik nem jutott semmi, csak az eléjük dobott borjútetem…

Traktorka és Matuka már biztonságban van.

A történet végére egy kis pozitívum is jutott. Meg kell jegyezzük, hogy mind a helyi körzeti megbízott, mind a kiérkező nyomozó és helyszínelők munkája meglehetősen alapos volt. Semmi nem maradt ki a helyszínelésből, mindent rögzítettek és az eljárás végén tájékoztattak minket, hogy a tanya tulajdonosát előállítják a rendőrségre és állatkínzás bűncselekmény gyanúja miatt azonnal ki is hallgatják.Az, hogy az elhullott borjak és tehenek miként pusztultak el, arról nem sikerült információt szereznünk, azonban annyit megtudtunk, hogy a néhány tanyával arrébb található tejüzemből (!!!) hordták át őket.  A tanyán található 14 kutyából 9-et sikerült megmenteni, ők a karanténjuk után várják örökbefogadóikat.A 14 kutyából 4-ben volt chip, oltva közülük kettő volt, de az ő oltásaik is évekkel ezelőtt, 2016-ban lejártak. Az ottmaradó 5 kutyával kapcsolatban a tulajdonosok jegyzőkönyvbe foglalva tettek ígéretet, hogy megfelelő körülményeket fognak biztosítani a kutyáknak, erre két hetet kaptak. Amennyiben ez nem történik meg, a Szurkolók közölték, hogy visszamennek és az öt kutyát is elhozzák.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Dolly: “Nem vagyok semmiért hibás”

magyarallatvedo

Felfüggesztettet kér az ügyészség a kecskéjét egy husánggal elverő állatkínzóra

Erik

Arzén pusztít a Sajóban – videóval

magyarallatvedo