Image default

A nemzeti ünnepünkön engedik szabadon a felgyógyult gólyákat a Hortobágyon

Ahogy minden évben, idén is átteleltetett gólyáik szabadon engedésével várják az Afrikából érkező fajtársaikat március 15-én a Hortobágyi Madárkórházban.

Rendhagyó tavaszköszöntő, március 15-i programra hív a Hortobágyi Vadaspark. A nemzeti ünnepünkön ugyanis szabadon engedik a náluk áttelelt, megerősödött gólyákat.

Mint ismert, az év során két időpontban történik a mentett gólyák elengedése: tavasz idusán, március közepén, s nyár búcsúztatóján, augusztusban.

“A sérült vagy legyengült, befogott gólyáink között mindig akadnak olyanok, melyeket a szakemberek úgy ítélnek meg, hogy kondíciójukból adódóan nem állnak készen a vonulásra” – hangsúlyozza Hortobágyi Vadaspark. Hozzáteszik, a náluk telelő, feltáplált példányokat idén is március 15-én engedik vissza a természetbe, mint a kikelet hírnökeit.

A fehér gólyák gyűrűzése és szabadon engedése három időpontban, 10, 11 és 12 óra környékén lesznek.

A Hortobágyi Vadaspark kizárólag nemzeti park buszával közelíthető meg, mely a vendégeket Hortobágy falu központjából szállítja be a vadasparkba óránként 10.00 és 14.00 óra között. Visszaindulás a vadasparkból a kiindulást követő óra félkor, az utolsó visszajárat 15.30 órakor van.

További információ itt.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

214 gólyafiókát gyűrűztek meg a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Erik

Tündéri videó készült a Hortobágyi Nemzeti Park első újszülött bárányáról

Eszti_mav

Felépült az áramütést szenvedett és lebénult gólyafióka Mályiban

Erik