Image default

Huszonnyolc rendbeli állatkínzással gyanústhatják meg a perkátai asszonyt

Gyűlik a bizonyítási anyag, a napokban már az igazságügyi szakértői vélemény is elkészült ahhoz a perkátai ügyhöz, amellyel akár 28 rendbeli állatkínzás gyanújával állhat bíróság elé a gyanúsított. Ezt a DUOL tudta meg a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesülettől.

Még március elején írta meg a FEMA, hogy Perkáta Szőlőhegyen 28 kutya volt egy bezárt házban, állatra és emberre is fertőzésveszélyes közegben. A névtelen bejelentés alapján történt helyszíni adatgyűjtésük megerősítette, hogy az ingatlannak állandó lakója nincs, a kutyákat csak időnként látogatják, mozgatják. Az épület alapterülete nagyon kevés ennyi kutya elhelyezésére, a bezárt állapota is aggályos.

A FEMA akkori posztja sokkoló fotókkal IDE kattintva érhető el.

Rendőrségi segítséggel a NÉBIH-vel karöltve jutottak be a házba. A hatóságok az állatkínzás gyanúját megállapították, így bűncselekmény miatt a rendőrség helyszínelést és a kutyák rendőrségi lefoglalását kezdeményezte. Az ingatlanban a szellőzés nem volt megoldott, kutyaürülék borított vastagon mindent, a szag elviselhetetlen volt.  Mind a 28 kutya bűnjelként lett lefoglalva és a Fema állatotthonban kerültek rendőrségi zár alá. A kutyák többsége oltatatlan, transzponderrel nem rendelkezett és az egészségi állapotukra veszélyes helyen, több jogszabályt megsértve tartották őket.

A DUOL megkereséste a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatát, akik június 25-én annyit nyilatkoztak, hogy “a kérdéses ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett elkövetése miatt indított eljárást egy 35 éves nő ellen”.

DUOL – FEMA – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Halálra kínoztak egy delfint a strandolók Texasban

Marci

Kutyákat mérgeznek Székesfehérváron

magyarallatvedo

Sikeresen kiszabadították a kutyát, aki lerágta a saját lábát a szabadságért – VIDEÓ

Marci