Image default

Szarvascsorda fogadta be a gazdáitól 5 éve elszökött szamarat!

Szarvascsorda fogadta be a gazdáitól 5 éve elszökött szamarat! A család égen-földön kereste Dieselt, a szamarat, akit végül egy vapiti szarvascsorda fogadott be!

Az év elején nagy sikert aratott a neten egy videó, amin egy szamár látható, aki úgy mozog a vapiti szarvasokkal, mintha ő is a csorda része lenne – szúrta ki a 24.hu.

CBS most azt írja, a felvételeken a Diesel névre hallgató szamár látható, aki öt éve csatangolt el a gazdáitól, amikor a környéken kirándultak. A frissen felbukkant pár, Terrie és Dave Drewry elmondása szerint Dieselt megijesztette valami, és elfutott a vadonba a kirándulás során.

Az eltűnése után sokáig keresték a jószágot gyalogosan, lovakkal és drónokkal is, ám nem bukkantak nyomára. A riportból kiderül, hogy nagyon boldogok, hogy az állat él és virul, és új családot talált magának a szarvasok között. A család éppen ezért nem is tervezi, hogy megkeresik a szamarat, és visszaveszik magukhoz.

Terrie szerint Diesel körülbelül nyolc éves, ami azt jelzi, sok van még hátra az életéből, ugyanis a szamarak 30-40 évig is élhetnek. Ráadásul láthatóan beilleszkedett új családjába, ugyanis prérifarkasoktól is látták védelmezni a vapitiket – jegyezte meg a 24.hu.

(Forrás: 24.hu, Fotó: Max Fennell)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Tündéri szamárcsikó született a Veszprémi Állatkertben!

Erik

Ismét szamárcsikó született a Debreceni Állatkertben, most elnevezheted!

Viki

60 nap elzárás hét szamár haláláért!

Erik