Image default

Ifjú kapibara fiú érkezett a Veszprémi Állatkertbe

Ifjú kapibara fiú érkezett a Veszprémi Állatkertbe! A kapibara, vagy más néven vízidisznó a legnagyobb termetű ma élő rágcsálófaj, amelynek kifejlett egyedei akár 50-60 kilogrammot is nyomhatnak.

Bár lassan az őszi hónapokat is magunk mögött tudjuk az eseménydús nyár után, mi már most készülünk a következő szezonra is” – kezdi bejegyzését a Veszprémi Állatkert.

Mi sem bizonyítja ezt a kijelentést jobban, hogy nemrég ugyanis új állatok érkeztek a Veszprémi Állatkertbe. Az új lakók egyike éppen, egy ifjú kapibara hím Németországból.

 

Jászberénybe is nemrég érkeztek cuki kapibarák

Tündéri kapibara család érkezett a Gyöngyösi Állatkertbe. Az öttagú csapat a Jászberényi Állatkertből került át új otthonába.

Több hónapnyi előkészítő munka után, komfortos medencés, takaros otthonba költözhettek be, az oroszlánok szomszédságában – írta boldogan a Gyöngyösi Állatkert közösségi oldalán.

„Régi dédelgetett vágyunk teljesült most, hogy őket is bemutathatjuk. Reméljük mindenkinek elnyerik a tetszését! Kérjük, hogy az elkövetkező napokban a kifutójuk és házuk környékén mindenki nyugodtan és amennyire lehet csendesen közlekedjen, amíg megszokják új környezetüket! Köszönjük!” – írta az intézmény.

A kapibara a legnagyobb rágcsáló

A Dél-Amerika nagy részének folyói, tavai és mocsarai környékén őshonos kapibara. A más néven vízidisznó (Hydrochoerus hydrochaeris) a legnagyobb termetű ma élő rágcsálófaj, amelynek kifejlett egyedei akár 50-60 kilogrammot is nyomhatnak.

A kapibara, a legnagyobb élő rágcsáló, valóban egy különleges és szerethető állat. Az őszinte és vicces viselkedése, valamint társaságkedvelő természete miatt egyre népszerűbbek mint házi kedvencek és állatkerti látványosságok.

A kapibarák természetüknél fogva csoportban élnek, és szoros közösséget alkotnak. Ez a társasági szellem azt jelenti, hogy rendkívül barátságosak és szeretetteljesek egymás iránt, valamint az emberekkel is. Az emberek általában könnyen megközelíthetik őket, és hamar megszerethetik ezeket a szelíd lényeket.

A kapibarák játékosak és vidámak, és imádnak pancsolni a vízben. Az állatkertekben általában nagy medencékben élnek, ahol élvezhetik a fürdőzést és a pancsolást. Ez a szokásos tevékenységük sok nevetésre és mosolyra ad okot a látogatóknak, akik élvezettel figyelik őket.

Az aranyos megjelenésük és finom érzékeik miatt a kapibarák gyakran családbarát látványosságok az állatkertekben. A látogatók gyakran csodálkoznak az állatok békés együttélése felett, ahogyan egymás mellett pihennek és egymást gondosan tisztogatják.

A kapibarák együttműködő és figyelmes lények, amelyek remekül alkalmazkodnak az emberekkel való interakcióhoz. Ezen különleges tulajdonságaik miatt több helyen is terápiás célokra használják őket. Terápiás állatokként a kapibarak segítenek a stressz kezelésében és a boldogság fokozásában, mivel a jelenlétük kellemes és megnyugtató hatással van az emberekre.

A kapibarák vicces, szerethető és csodálatos lények, akik megérdemlik a figyelmet és a szeretetet. A csoportban élő, vidám természetük és az emberekkel való barátságos kapcsolatuk teszi őket egyedivé és különlegessé az állatvilágban. Ha valaki valaha is találkozik egy kapibarával, biztos lehet benne, hogy nevetésre és boldogságra számíthat, amelynek emlékét soha nem felejti el.

(Forrás: Gyöngyösi Állatkert Facebook)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Írtó cuki sün család éldegél a Veszprémi Állatkertben

Erik

Irtó cukin bandáznak a veszprémi nandu fiókák

Erik

Vakoknak és gyengénlátóknak kedveskedett különleges meglepetéssel a Veszprémi Állatkert

Erik