Image default

Így éldegél a 31 mentett kis gólya a Mályi Madármentő Állomáson!

Így éldegél a 31 mentett kis gólya a Mályi Madármentő Állomáson! Nagy örömünkre egy-két gólyafi már masszívan próbálgatja a szárnyát!

Aranyos fotóval lepte meg a madárbarátokat közösségi oldalán a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue. A közzétett fotón a szépen cseperedő mentett gólyafiókák egy része látszik, akik szemmel láthatóan hatalmasat nőttek.

Mint írták, nagy örömükre egy-két gólyafi már masszívan próbálgatja a szárnyát. Mind a 31 kis gólya tökéletesen egészséges és szépen fejlett fiókák. Nemrég még tojásként csodálták őket ma pedig már alig ismernek rájuk.

31-en lettek pár napja!

Pár napja írtuk meg, hogy a két árva tiszalúci fióka befogadásával lett teljes a csapat. Egy tiszalúci fészekből kellett két fiókát mentenie a Madármentőknek, így velük együtt, már 31 kis gólyát nevelnek!

Ők azok a kis gólyák akiket szülő pusztulás miatt kellett kiszedni a fészekből. Még elég aprócska fiókák, de belehúzunk és nyár végére erős kis gólyácskák lesznek – osztotta meg közösségi oldalán a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue.

Korábban már örömmel számoltunk be róla, hogy úgy nőnek, mint a répa a mályi mentett falánk kis gólyák! 

Mint korábban megírtuk, több mint 2 tucat mentett gólyafióka cseperedik a Mályi Madármentő Állomáson, aki szépen cseperednek, és úgy tűnik az étvágyukkal sincsen gond.

Most egy új képet osztott meg a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue a fiókákról közösségi oldalán, melyhez viccesen a következő szöveget írták: 

“MÉG ALIG NŐTT KI A TALU A FENEKÜKÖN, DE MÁR KERESGÉLNEK, HOGY MIT LEHETNE MÉG MEGENNI.”

Pár napja osztottuk meg mi is, hogy 22 gólyafiókáról gondoskodnak a Mályi Madármentő Állomáson! Ez a szám akkor már 28-ra nőtt!

Mint írtuk, szemmel láthatóan szépen cseperednek a mentett madárkák, hála a sok-sok gondoskodásnak és odafigyelésnek.

A több mint két focicsapatnyi kicsik között vannak mentett fiókák, és vannak olyanok, akik az Állomáson keltek ki a tojásból.

Újabb képet osztott meg közösségi oldalán a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue az oltalmuk alatt cseperedő gólyákról. A képhez mindössze annyit tettek hozzá, hogy

“MINDENKI MAKK EGÉSZSÉGES ÉS SOKAT NŐTTEK.”

Pár napja tartott számadást a fiókákról a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue és közösségi oldalukon sorolták fel a gondoskodásuk alatt álló gólyafiókákat. A korábbi és a most megosztott képen jól látszik, hogy mennyit fejlődtek a madarak. 

Mint írták akkor posztjukban: “Volt az utóbbi napokban egy-két gólyamentés, erről szeretnénk egy rövid összefoglalót.
Bekecs: 4 tojás, mind a 4 kikelt,
Mezőzombor: 5 tojás, mind az 5 kikelt
Újfehértó: 4 fióka
Fehérgyarmat: 5 fióka
Hevesvezekény: 1 kidobott fióka
Jászfényszaru: 1 kimentett fióka
Sajóörös: 2 kimentett fióka
Így most 22 gólya fiókáról gondoskodunk. Minden fióka jó egészségnek örvend, és szépen fejlődnek. Kisebb logisztika kell az etetesüknél, itatásuknál és ellátásuknál, de sikerül megoldani. Azt, hogy mennyit esznek inkább le se merjük írni, de nagyon nagyon sok husi fér beléjük.” –  húzták meg viccesen a jelenlegi gólyafióka mérleget.

Ilyen tündériek lettek a bekecsi mentett tojásokból kikelt gólyafiókák!

“A bekecsi fiókák, semmi más. Tojásként mentettük őket és ilyen szép kisgólyák lettek.” – mutatta meg közösségi oldalán a legfrissebb fotón Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue, hogy milyen szépen is cseperednek a bekecsi kis gólyák.

Áramütés végzett az egyik gólyaszülővel, menteni kellett a tojásokat

Hírportálunk is beszámolt róla, hogy sajnos nemrég tragédia történt a bekecsi gólyafészeknél. A költőpár egyik tagját agyonütötte az áram és azonnal elpusztult. Ott maradt a fészekben a másik gólya, a négy tojással és nem mozdult róla. Várta a párját, de ő már nem jött. Így kezdte akkori beszámolóját a Mályi Madármentő Állomás.

Az Aggteleki Nemzeti Park természetvédelmi őre négy órán keresztül nézte a fészket, hátha mégse a költőpár egyik tagja az áldozat. Sajnos az volt, így maradt a tojások mentése. A keltetőben sorra keltek egymás után a kis gólyácskák és a mai reggelén kikelt az utolsó fióka is. A sok rosszban ennyi jó is adódott, hogy ez a négy pici gólya esélyt kapott az életre – írták közösségi oldalukon.

Íme az első videó a csöppségekről:

AKI TÁMOGATNI KÍVÁNJA MUNKÁJUKAT ÉS A KIS BETEGEK GYÓGYULÁSÁT ÉS ÉLETMENTÉSÉT,

AKKOR EZT ADÓJA 1%-ÁVAL MEGTEHETI:

MÁLYI TERMÉSZETVÉDELMI EGYESÜLET
ADÓSZÁM: 18408623-1-05

Hálásan köszönjük a mentést!

(Forrás: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Lekerült a gólyariasztó a geleji házról, végre visszatérhet az utcába a gólyapár!

Erik

Hét kisgólya kapta vissza a szabadságát – így repültek el

magyarallatvedo

Felcseperedtek a mentett gólyák: 34 kis gólya repült ki Mályiban!

Erik