Image default

Ilyen imádnivalóak a Hortobágyi Madárkórházban cseperedő gólyafiókák!

Ilyen imádnivalóak a Hortobágyi Madárkórházban cseperedő gólyafiókák! 

Hortobágyon, Dr. Déri János állatorvos vezetésével a Madárkórház Alapítvány az országban egyedül álló kórházat működtet hosszú évek óta. Az intézmény az egész ország területéről beérkező, sérült, beteg, vadmadarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 2500-3000 beteg közül 35-40 % visszakerül a természetbe.

Most “Délutáni szieszta” címmel osztott meg a Madárpark hihetetlen aranyos fotókat a nagyröpdéjüknben fészkelő gólyáik “kisbabáiról”, akik mint írták, egy szempillantás alatt nőnek!

Ilyen tündériek lettek a bekecsi mentett tojásokból kikelt gólyafiókák is!

“A bekecsi gólyafiókák, semmi más. Tojásként mentettük őket és ilyen szép kisgólyák lettek.” – mutatta meg közösségi oldalán a legfrissebb fotón Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue, hogy milyen szépen is cseperednek a bekecsi kis gólyák.

Áramütés végzett az egyik gólyaszülővel, menteni kellett a tojásokat

Hírportálunk is beszámolt róla, hogy sajnos nemrég tragédia történt a bekecsi gólyafészeknél. A költőpár egyik tagját agyonütötte az áram és azonnal elpusztult. Ott maradt a fészekben a másik gólya, a négy tojással és nem mozdult róla. Várta a párját, de ő már nem jött. Így kezdte akkori beszámolóját a Mályi Madármentő Állomás.

Az Aggteleki Nemzeti Park természetvédelmi őre négy órán keresztül nézte a fészket, hátha mégse a költőpár egyik tagja az áldozat. Sajnos az volt, így maradt a tojások mentése. A keltetőben sorra keltek egymás után a kis gólyácskák és a mai reggelén kikelt az utolsó fióka is. A sok rosszban ennyi jó is adódott, hogy ez a négy pici gólya esélyt kapott az életre – írták közösségi oldalukon.

Íme az első videó a csöppségekről:

AKI TÁMOGATNI KÍVÁNJA MUNKÁJUKAT ÉS A KIS BETEGEK GYÓGYULÁSÁT ÉS ÉLETMENTÉSÉT,

AKKOR EZT ADÓJA 1%-ÁVAL MEGTEHETI:

MÁLYI TERMÉSZETVÉDELMI EGYESÜLET
ADÓSZÁM: 18408623-1-05

Hálásan köszönjük a mentést!

(Forrás: Hortobágyi Madárpark, Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Ilyen az igazi szerelem: hetedik éve tér vissza a sérült Macushoz Szofi, a gólyalány!

Erik

Még csak 6 éves kisfiú, de már egy parlagi sas életét mentette meg Noé!

Erik

Egy marokkói szeméttelepen bukkant fel a Magyarországról meggyűrűzött gólya

Eszti_mav