Image default

Ilyet még biztosan nem látott: szarvas hátán lovagló majmot fotóztak Japánban!

Ilyet még biztosan nem látott: szarvas hátán lovagló majmot fotóztak Japánban! A meghökkentő felvételen egy makákó látható, amint éppen egy szarvas hátán lovagol.

Furcsa találkozást sikerült megörökítenie egy japán fotósnak – írja az Insider.

Ohsima Acujuki természetfotós a japán Jakusima szigetén készítette el képét. A fotó találóan az „Erdei rodeó” címet viseli. Ohshima közvetlenül azután készítette a képet, hogy a majom egy fát ugródeszkának használva egy szarvas hátára „katapultált” – írta az Instagramon.

A szakértők szerint már korábban is megfigyelték, hogy makákók előszeretettel meglovagolták a szarvasokat.

Ahogy Ohshima felvetette:

„a majmok néha csak szórakozásból vállalják a lovaglást.”

Ezek a Japánban őshonos fajok régóta együtt élnek, sőt, szimbiózisban élnek egymással – számolt be az Inverse.

A szarvas takarít a majmok után, megeszi a gyümölcsöt, amit a főemlősök hátrahagynak. Cserébe a majmok ápolják a szarvasokat, a hátukra ugrálva szedegetik le a bogarakat.

A fantasztikus pillanatot megörökítő képkocka egyébként egyike az idei „Wildlife Photographer of the Year” (Az év természetfotósa) verseny 16 magasan díjazott fotójának. A rendkívül rangos versenyt a londoni Természettudományi Múzeum szervezi és bonyolítja le.

Az idei verseny zsűrije 95 országból 49 957 fotós közel 50 ezer pályaművét vizsgálta meg és értékelte. A zsűri 100 fotót választott ki, amelyeket október 13-án Londonban mutatnak be.

Az 59. „Wildlife Photographer of the Year” verseny győzteseit október 10-én hirdetik ki.

Hazánkban tavasszal zsűrizték a legszebb természetfotókat

Áprilisban számolt be róla portálunk, hogy a „Varázslatos Magyarország” 14 éves történetében egyik legnívósabb helyszínén adták át a VM által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díjat, A magyar természetfotó nagydíját.

A Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében április 4-én összegyűlt a magyar természetfotózás és természetvédelem színe-java, fotósok, a nemzeti parkok természetvédelmi szakemberei és természetszeretők töltötték meg a 300 fős patinás termet.

A 2022-es pályázati évad mezőnye ismét nagyon erős volt, a fotósok 9 pályázati kategóriában. Csaknem 4000 fotóval versenyeztek, ezzel gazdagítva a VM több mint 40 ezer természetfotóval rendelkező képgalériáját. A pályázat büszkén vallja, hogy a VM az ország legizgalmasabb és legnagyobb kihívásokkal bíró fotós megmérettetése, hiszen a havi pályázatok mellett a résztvevőknek egész évadon át alkotniuk kell, és képeik legjavát kell benyújtaniuk, ha a képeikre kapott pontszámaik alapján a ranglista élére akarnak kerülni, és meg szeretnék nyerni „A magyar természetfotó” nagydíját.

Kocsis Ferenc – A magyar természetfotó nagydíja – 3. hely

Ha a „szarvas hátán lovagló majom” meghökkentő fotója lenyűgözte, ide kattintva megtekintheti a magyar verseny díjazottjainak legszebb képeit, illetve „A magyar természetfotó” nagydíjának győztesét.

(Forrás és fotó: Insider)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Felfüggesztett börtön a lelőtt gímbikáért

magyarallatvedo

Vészesen pusztulnak a rénszarvasok az orosz sarkvidéken

Marci

Növekvő tendencia figyelhető meg a hazai nagyvadállományban: 117 ezer gímszarvas él erdeinkben

Marci