Image default

Ingyenes állami képzés indul kutyatartóknak

Gazdijogsi címen indít képzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mert úgy látják, az állatvédelmi problémák megoldásához elengedhetetlen a szemléletváltás.

Az ingyenes, online képzés várhatóan szeptemberben indul. A tananyagban szó lesz a kutyaválasztás szempontjairól, anatómiai és élettani alapismeretekről, a kutya alapvető szükségleteiről, viselkedési formáiról és problémáiról, valamint a kutyatartás jogi szabályozásáról is.

A kezdeti elméleti anyag később gazda-kutya gyakorlati képzéssel bővülne , távlati cél pedig, hogy teljesítése kötelező előfeltétele legyen a kutyavásárlásnak, illetve az örökbefogadásnak. Egyelőre a képzés önkéntes.

A Nébih célja, hogy számottevően csökkenjen a nem megfelelően tartott állatok száma. „Magyarországon körülbelül másfél millió kutyát tartanak, amely a lakosságszámra vetítve nemzetközi viszonylatban is soknak számít. A velük való együttélés folyamatos törődést és felelős gondolkodást követel” – áll a hivatal közleményében.

A Gazdijogsi program létrehozásában többek közt az Agrárminisztérium, az Állatorvostudományi Egyetem, a Magyar Rendőrség, kutyakiképzők, önkormányzatok és civil szervezetek is közreműködnek.

444, fotó: BoredPanda

KAPCSOLÓDÓ

Brutális: A napot sem látták az évekig fogságban élő, pincébe zárt kutyák

Viki

EXKLUZÍV – “Kit érdekel, mennyit költesz, ha senki sem tudja, ki a kutyád” – így működik a szaporítóbiznisz

magyarallatvedo

Hőguta – Vigyázzunk kutyánkra!

Viki