Image default

Megvakított egy kutyát, majd belevágta a póniló hátába a fejszét

Egészen brutális állatkínzás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy környékbeli községben élő férfival szemben. A férfi egy seprűnyéllel összevert és megvakított egy kutyát, majd fejszével esett a saját pónilovának.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség elzárást kért az állatkínzással vádolt büntetett előéletű férfira. Hozzátette, a terhelt beismerte a bűncselekmények elkövetését.

A férfi két évvel ezelőtt ittasan gyalogolt hazafelé, amikor észrevett egy pincsi jellegű, keverék kutyát, ami kiszökött az egyik udvarról. Amikor a kutya visszament az udvarra, a férfi követte és egy ott talált seprűnyéllel az állat fejét és testét is nagy erővel ütlegelte. A bántalmazás miatt az eb a bal szemét elvesztette és a koponyacsontja is eltörött.

A sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az állatorvos kénytelen volt elaltatni. A brutális állatkínzás nagy és hosszan tartó fájdalommal járt, és különös szenvedést okozott a kiskutyának.

Az elkövetőnek  volt egy középtermetű, kanca pónilova. Két hónappal a kutyás eset után megpróbálta kifogni a lovaskocsiból az állatot a tanyája udvarán, de annyira részeg volt, hogy nem sikerült neki. Ekkor felkapott egy fejszét az udvaron és combtájékon belevágta a ló hátába. A bántalmazás miatt az állat vérző metszett sérülést szenvedett, ami nagy fájdalommal járt.

Az elszenvedett sérülés a lónak különös szenvedést okozott. Az ügyészség elzárást kért a kétrendbeli állatkínzással vádolt, szabadlábon védekező férfira  azzal, hogy az állatkínzáshoz használt fejszét is kobozzák el tőle.

magyarallatvedelem.hu, fotó illusztráció 24tp.pl

KAPCSOLÓDÓ

Nagyon élvezték az év végi ünnepeket az idén született vakvezető kölyökkutyák

Marci

Örökbefogadott egy kutyát, de azzal nem számolt, hogy csak spanyolul ért – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Egy tanulmány kimutatta, amit a gazdik eddig is tudtak: a kutyák érzékelik a stresszt

magyarallatvedo