Image default

Te is adhatsz nevet a pár napja született debreceni jávorantilop bikaborjúnak!

Te is adhatsz nevet a pár napja született debreceni jávorantilop bikaborjúnak! A kicsi nevének kiválasztásába szeretné bevonni az állatbarátokat a Debreceni Állatkert. 

Jávorantilop született nálunk, most elnevezheted! – kezdi közösségi bejegyzését a Debreceni Állatkert. Mint hangsúlyozzák, a Gyermeknapi Hétvége / Children’s Day Weekend 2024 közeledtével azzal az örömhírrel szolgálhatnak, hogy első utódját neveli a néhány évvel ezelőtti állományújítás keretében érkezett jávorantilop-tehenük!

A május 13-án világra jött kis bikaborjú jó egészségnek és étvágynak örvend, látogatásotok során pedig egyre gyakrabban láthatjátok gondoskodó anyja oldalán az Afrika-panoráma kifutóban. Nevének kiválasztásába szeretnék az állatbarátokat is bevonni, ezért május 23-a 10:00-ig várják a névjavaslatokat a közösségi bejegyzés alatti hozzászólás formájában. A gondozók által kiválasztott név beküldőjét augusztus végéig felhasználható egyszemélyes állatkerti belépővel jutalmazzák, hogy felkereshesse elnevezett kedvencét!

Kommentben az Állatkert megjegyzi, hogy a többi lakóihoz hasonlóan a jávorantilop-borjú is várja az önzetlen nevelőszülők jelentkezését. A jelképes örökbefogadás az állatoknak sok örömet, az állatkertnek pedig hatalmas segítséget jelentene:
(Forrás: Debrecen Zoo)

KAPCSOLÓDÓ

Perselus személyében, “jóképű” fiatal királypiton érkezett Csehországból Debrecenbe!

Erik

Dél-afrikai sül ikrek születtek Debrecenben!

Erik

Az ellentétek vonzzák egymást: külön fajhoz tartozó papagájok estek szerelembe Debrecenben!

Erik