Image default

JOGERŐS! 1 év 7 hónap letöltendőt kapott a kutyák hangszálait kivágó szaporító

A Magyar Állatvédelmen mi is beszámoltunk arról a szaporítóról, aki 148 kutyát tartott kisméretű kennelekben, megfelelő táplálék és orvosi ellátás nélkül. A szaporító az állomány felének elvágatta a hangszálait azért, hogy a szomszédok ne vegyék észre, milyen sok kutyát tart. Most viszont elsőként számolhatunk be a jogerős ítéletről is.

Mai napon a Szolnoki Törvényszék másodfokon járt el, annak a férfinak a büntetőügyében, akit a Karcagi Járásbíróság 2023. március 8-án társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt 1 év 7 hónap – 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélt.

A másodfokú bíróság azonban megváltoztatta a Járásbíróság ítéletét. A felfüggesztett börtönt letöltendő fogházra módosította, így immár

jogerősen, a férfi 1 év 7 hónap letöltendőt kapott.

Az elsőfokú, -márciusi- nem jogerős ítélet szerint, a kistestű kutyák tenyésztésével foglalkozó vádlott, időközben elhunyt édesanyjával 2018., majd 2020. nyarán Karcagon egy ismeretlen román állampolgárságú férfival műtéti úton összesen 70 db kiskutya hangszálát vágatta ki. Pusztán

azért, hogy ne, vagy csak halkan ugassanak, így a lakókörnyezetükben ne észleljék a nagyszámú kutya a tartását.

Akkor az ítéletet a férfi és a védője is tudomásul vették, de a járási ügyészség fellebbezést jelentett be súlyosbításért, az ítélet részbeni megalapozatlansága okán, továbbá a szabadságvesztés büntetés próbaidőre történő felfüggesztésének mellőzése, és végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabása érdekében.

A mai ítélet viszont már jogerős.

Magyar Állatvédelem

 

KAPCSOLÓDÓ

Egy év felfüggesztett börtönt kapott állatkínzás miatt egy férfi

magyarallatvedo

Idén is igényelhető a „Ne hagyj az autóban!” matrica

Viki

Juno hét éve vár a gazdira, pedig mindenkit elvarázsol a mosolyával

Viki