Image default

Juhokat ölt egy medve Búzásbesenyőn, a román csendőrök kergették el

Juhokat ölt egy medve Búzásbesenyőn, a román csendőrök kergették el. Pár nappal korábban két másik medve is a faluban vadászott.

A Maros megyei Búzásbesenyőn több gazdaságban is kárt okozott a medve hétfőn éjszaka. A vadállat több kerítést is áttört és bement a gazdaságokba, ahol állatokat ölt meg, főleg juhokat.

illusztráció

A helyiek kétségbeesetten tárcsázták a 112-ese segélyhívót, a helyszínre érkező csendőröknek pedig sikerült elkergetniük a medvét a településről –  írja a Maszol.ro. A rendőrök a faluban maradtak éjszakára, hogy felügyeljék a környéket. A helyiek azt állították, egy nappal korábban két másik medvét is láttak a településen.

Hatalmas medvét lőttek ki pár napja

Nagytestű medvét lőttek ki Küküllőkeményfalván – számolt be az esetről a Székelyhon.ro. A lap úgy tudja, többször járt napközben is a küküllőkeményfalvi házak között a nagytestű állat. A több mint tizenöt éves medvét egy, az ebből a célból megalakult bizottság jóváhagyásával lőtte ki a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület.

A Székelyhon.ro tájékoztatása szerint többször érkezett 112-es segélyhívás Küküllőkeményfalváról az elmúlt időszakban egy nagytestű medve miatt. Az állat rendszeresen bejárt a településre élelem után kutatva. Mindeközben kerítéseket rongált és a lakókat riogatta. Sok esetben nappal is a házak között ólálkodott. Úgy tudni, volt rá példa, hogy

CSAK NÉHÁNY PERCEN MÚLT, HOGY ELKERÜLJÉK EGYMÁST AZ ISKOLÁBA INDULÓ GYEREKEKKEL.

lap szerint mindeddig sikerült elkergetni a nagyvadat, ám legutóbb ez nem így történt. Kedden, hajnali két órakor látták a medvét a helyiek házaik környékén, így a szemtanúk azonnal tárcsázták a segélyhívó számot.

Nem volt más választás, lőni kellett

Szép András, a vadászegyesület helyszínre siető vadőrének elmondása szerint hamar összeállt az ilyen helyzeteket kezelő törvényes bizottság. A döntéshozó szerv még a településen találta a nagyvadat a Nagy-Küküllő partján egy bozótos részen. Innen, a folyón átkelve egy kertbe ment a medve, ahol figyelmeztető lövést adott le rá a vadőr. A medve azonban ettől nem riadt meg, sőt,

AGRESSZÍVVÉ VÁLT A LÖVÉST KÖVETŐEN.

Ekkor döntött úgy a bizottság, hogy kiadják a kilövési parancsot.

A Székelyhon.ro tájékoztatása szerint pillanatok alatt leterítették a nagyvadat, amely belecsúszott a Nagy-Küküllőbe, ahonnan a helyiek szedték ki a tetemet kötelek és terepjárók segítségével. Az állatról ekkor derült ki, hogy egy jól megtermett, tizenöt éves példány volt.

(Forrás: Maszol.ro, Székelyhon.ro)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Meg akarta javítani a vadkamerát ez a kölyökmackó

magyarallatvedo

Medve végezhetett egy nővel Szlovákiában

Erik

25 év cirkuszi rabszolgaság után élvezi életében először a napsütést a medve

Marci