Image default

Kamionban dőltek ki a szadai szafaripark elpusztult elefántjai

Magánterületen temették el Mambót és Bettyt, a Magyar Nemzeti Cirkusz rejtélyes körülmények közt elpusztult elefántjait. Tulajdonosuk a Borsnak elmondta: eszméletlen állapotban voltak a kamionban, amikor kinyitották annak ajtaját – írja a borsonline.hu.

Március óta nem szerepeltek az elpusztult elefántok cirkuszi műsorban, tulajdonosuk, René Casselly azt tervezte, hogy Töltéstaván egy épülő parkban töltik majd kedvenceik a nyugdíjaséveiket. De mint azt a Bors is megírta: Mambo és Betty rejtélyes körülmények között ki­múlt.

Az állatvédők szerint a két barátságos cirkuszi em­lős az őket szállító kamionban megfulladt. René Cassellyt szembesítettük a vádakkal.

Merrylu Casselly német artista és ifjabb Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója még az esküvőjükre is Mambo hátán ment a Szent Ist- ván-bazilika előtt 2016-ban © Bors Archív

Nyugdíjaséveik leendő színhelyén voltunk velük, amikor a tragédia megtörtént

– emlékezett vissza a borzalmas pillanatokra a legendás cirkuszcsalád tagja, az elefántok trénere. – Azért vittük oda őket, hogy is­merkedjenek leendő lakhelyükkel. Amikor hajnalban megérkeztünk a jelenlegi szálláshelyükre, láttuk, hogy baj van, azonnal hívtunk állatorvos specialistát. Miután Mambót és Bettyt elvesztettük, Tongára fó­kuszált mindenki, őt végül sikerült megmenteni. Az állatok azonnali boncolására, ami fényt derített volna a pontos okokra, egészen egyszerűen esélyünk sem volt. Az orvos specialista és segédei az élet megmentésére koncentráltak. Később pe­dig már ke­gyeleti okokból nem kértük a boncolást. Képtelenség, hogy szállítás közben megfulladtak Mambóék, járműveink az előírt szigorú szabályoknak mind megfelelnek, soha nem történt semmilyen baleset útközben. Ezért megmagyarázhatatlan a dolog számunkra is. A Casselly család, köztük én is tiszteletben tartjuk az állatvédők törekvéseit, nem mennék bele ebbe. Csak annyit kérünk, hogy valótlanságokat ne állítsanak, és tartsák tiszteletben a gyászunkat – mondta el a férfi a Borsnak.

Az artistaként dolgozó férfi, elmondta, hogy ilyen esetekben, mint ahogy most is, a Nébih és az alá tartozó hatóságok érintettek, őket értesítették.

Nekem mindketten, olyanok, mintha a testvéreim lettek volna, velük nőttem fel, családtagok voltak. Magánterületen temettük el őket

– mondta René.

www.borsonline.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, kiemelt fotó: MTI

KAPCSOLÓDÓ

Megmutatjuk a nemrég született elefántbébit Nyíregyházáról

magyarallatvedo

Megérkezett Kambodzsába „a világ legmagányosabb elefántja” + VIDEÓ

magyarallatvedo

Tökös döntés: Szadáról kidobták a Safari Parkot!

magyarallatvedo