Image default

A hajdúsági kutató-mentők kutyája találta meg egy lengyel férfi elásott holttestét

A közelmúltban emberölés történt Nagyhegyesen. Az áldozat egy lengyel férfi volt, akinek a keresésében és holttestének megtalálásában a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület is részt vett.

A Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a nagyhegyesi gyilkosságról nem csak a hírekből hallottak, hanem a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőrfőkapitányság kérésére egységük tevékenyen rész is vett a feladatokban.

A feladatra egyértelmű volt, kit visznek megukkal

Facebook bejegyzésükben azt írják, október 10-én 18.27-kor kaptak felkérést a HBVM-i bűnügyi technikai osztály vezetőjétől. A feladat az volt, hogy

segítséget nyújtsanak egy vélhetően elhunyt férfi felkutatásában Nagyhegyes külterületén.

„Felmerült a lehetősége, hogy az elhunyt bizonytalan vastagságú beton alatt van, így az egység egy élő és tetem keresésre kiképzett kutyával, beton vágására, bontására alkalmas technikai eszközökkel, két gépjárművel, öt fővel indult el a megadott helyszínre” – írják.

Kiérkezésük után az ott lévő rendőri vezetővel egyeztetve először a kutyát indították el, hogy meggyőződjenek arról, valóban a területen van az elhunyt személy.

Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület kutyája azonnal jelzett

„Szinte másodpercekben volt mérhető a kutya indításától eltelt idő, máris jelzés volt, hogy valóban elhunyt személy van a területen” – mesélik.

A beszámolóban kiemelték: a műszaki egységük azonnal nekilátott a betonszerkezet áttörésének. Az egyesület munkája akkor ért véget, amikor a műszaki mentő felszerelésükkel és a rendőrökkel közösen sikerült kiemelniük az elhunytat.

Magyar Állatvédelem, fotók: az egyesület Facebook oldala

KAPCSOLÓDÓ

Állatorvosokból álló nemzetközi hálózat akart ketaminnal kereskedni, egy magyar keresőkutya leplezte le a szállítmányt

magyarallatvedo

A kormányszóvivő lánya is Törökországba ment Níla nevű keresőkutyájával

magyarallatvedo

Tango, az ausztrál juhászkutya találta meg az eltűnt gyermeket

Marci