Image default

Rugdosták, majd nemes egyszerűséggel kirakták a társasház folyosójára az éheztetett, védtelen, gyönyörű kiskutyát

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

„Lili fél. Rebbenő tekintete idegesen vándorol emberről emberre. Még nagyon fiatal, és kicsi, és éhes. Lili szomorú. Nincs, aki szeresse.” Ezt írta közösségi oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság azzal a parányi kutyával kapcsolatban, akit a közelmúltban mentettek meg lakossági bejelentés alapján.

A BRFK beszámolóját változtatás nélkül közöljük.

„Lili zsemle – és feketeszínű keverék, méretre a tacskó és a foxterrier között. Másfél éves, szuka ivarú. Angyalföldön lakik, egy társasházban, illetve két napja annak udvarán. Lilit kitették otthonról. Egy szomszéd hívta fel a XIII. kerületi rendőrséget, ő számolt be a fedél nélkülivé vált, alultáplált kutyáról. Ez a szomszéd vigyázott Lilire az utóbbi két napban, etette is, hosszú távon azonban szerette volna szakemberekre bízni a gondoskodást. Hogy miért nem a gazdájára? Hát…

Az október 5-i bejelentésre megérkező rendőröknek több szomszéd mesélte el a kiskutya kálváriáját, nagyjából ugyanúgy írták le az általuk tapasztaltakat. Lili gazdája az első emelten lakik, a rendőrök előtt sem ismeretlen, fogalmazzunk úgy: erősen borbarát, a normákkal esetenként hadilábon álló hatvanas férfi, aki az utóbbi időben elkezdett kutyájával feltűnően mostohán bánni.

Többek szerint rugdosta, enni nem adott neki, utóbb a lakásból is kizárta az ebet.

A rendőrök szerették volna őt is meghallgatni az esettel kapcsolatban, a férfi állapota azonban nem tette lehetővé a diskurzust. Az mindenesetre sokat elárult a zsaruk számára, hogy amikor megjelent a folyosón, kutyája reszketve bújt a szomszédok lábai mögé.

Az ügyben vele szemben állatkínzás vétség elkövetése miatt indult eljárás. Lilit a rendőrök a helyszínen lefoglalták, majd átadták az újpesti Állat-és Természetvédelmi Őrszolgálat kiérkező munkatársainak, akik befogadóközpontjukban kezdték meg istápolását. Lili az utazást fegyelmezetten tűrte, a helyváltoztatás miatt egyáltalán nem protestált – talán érezhette, hogy

innentől kezdve van esély számára a normális életre.”

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Bűnösnek vallotta magát a macskákat kínzó francia labdarúgó

Marci

Bosszút álltak a kóbor kutyák azon a férfin, aki megrugdosta egyiküket

Marci

Agyonverik a sünöket Nyíregyházán

Viki