Image default

Két hétig észrevétlenül éldegélt a skorpió a lakásban, akit kenyai nyaralásáról véletlenül vitt haza egy angol lány

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Két hétig észrevétlenül éldegélt a skorpió a lakásban, akit kenyai nyaralásáról véletlenül vitt haza egy angol lány!

Egy brit család tagjai megdöbbentek, amikor egy skorpiót találtak a konyhájukban – írja a New York Post. Az állatot véletlenül hozhatta magával egyikőjük Kenyából, az egyed nagyjából 10 ezer kilométert utazhatott egy bőröndben – szúrta ki a 24.hu.

Illusztráció

Liz Burrows szerint a skorpió lánya poggyászában lehetett. A 18 éves Daisy nem sokkal a felfedezés előtt ért haza a közép-angliai King’s Cliffe-be, miután egy hónapot töltött Kenyában.

A másfél centiméteres példányra a konyhapadlón lettek figyelmesek.

A skorpió farka ekkor még remegett, de összességében nem mozgott sokat. Daisy felismerte az állatot kenyai útjáról, feltételezhető, hogy az egyed vele együtt érkezett a szubszaharai országból.

A lány két héttel korábban ért haza, vagyis a skorpió napok óta a házban lehetett.

Némi online keresés után a család arra jutott, hogy az állat a Parabuthus transvaalicus fajhoz tartozik. Ezen skorpiók gyakran húzódnak házakba, mérgük nem túl erős, de csípésük kellemetlen lehet. Liz először el akarta pusztítani az állatot, férjét azonban lenyűgözte, meg szerette volna tartani. Bár begyűjtötték, a példány nem sokkal később elpusztult.

Nemrég egy érdi házban bukkant fel egy skorpió

Egy érdi családi házban a mosogatószivacs alól bújt elő egy kisebb méretű skorpió – írtuk meg néhány hete.

Nem mindennapi állat fogadta azt az érdi családot, amely a mosogatószivacs alatt bukkant egy skorpióra. A Magyarországon meglepőnek számító élőlény láttán először nem is tudták, mit tegyenek, végül értesítették Both Zoltán vadállatbefogót, akinek hamar sikerült elkapnia az eltévedt skorpiót.

A szakértő a Borsnak kifejtette, hogyan kerülhetett az állat egy érdi családi otthonba.

Valószínűleg egy külföldi nyaralás során mászhatott be és bújhatott el a bőröndben, s így kerülhetett az országba. Ha nem bőröndben utazott be, bármilyen csomagban benne lehetett, amelynekk a célállomása Magyarország” – nyilatkozta Both Zoltán, aki az is elárulta, hogy ezek az ízeltlábúak akár egy évig is képesek élelem nélkül kibírni megfelelő környezetben, így nehéz rájönni, pontosan honnan és mikor érkezhetett Magyarországra. Hozzátette:

Egy lakásban bujkálva, természetesen túléli a telet is. A szabadban egyértelműen nem, ott hamar elpusztulna.

Nem ez az első eset, hogy skorpiót találnak Magyarországon: nemrég egy magyar áruházban, egy doboz epren pillantottak meg egyet. A vadállatbefogó akkor azt nyilatkozta, egyre gyakoribbak a hasonló esetek hazánkban.

(Forrás: 24.hu, Képeink illusztrációk)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Tömegesen pusztulnak az állatok a szárazság miatt Kenyában

Erik

640 madárpókot és skorpiót akart Németországba csempészni egy amerikai

Erik

Nagy a baj Kenyában: tömegével pusztulnak el a zsiráfok a súlyos aszály miatt

Marci