Image default

Pirosra festették a szaporítók a kölyökkutyák szőrét, hogy kuriózumként többért adhassák el

Újabb kutyaszaporító telepet számoltak fel Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a szakemberek. Ezúttal Mezőtúron találtak a kormányhivatal munkatársai és Némedi Edina nagyon rossz tartási körülmények között élő, beteg kölyökkutyákat. Az állatokat azonnal elszállították.

Nem ritka, hogy a civil szervezetekkel, társhatóságokkal együttműködve szerveznek állatmentő akciót a kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának szakemberei. Egy-egy ilyen alkalommal a civil szervezetek segítenek az elkobzott állatok elhelyezésében, ők vállalják fel a kimenekített kutyák tartási és állatorvosi költségét is.

Hatalmas munka, együttműködés szükséges ahhoz, hogy sikerrel járjanak az állatok kiemelésében.

Szaporítótelepet számoltak fel Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

Legutóbb egy mezőtúri szaporítótelepet számoltak fel. A tapasztalatokról Némedi Edina, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársa mesélt. Az állatvédőt a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a közelmúltban az Év civil állatvédőjének választotta.

„Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány egy kisebb szaporítótelepen járt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivataltól dr. Körmendy Rékával, illetve a Mezőtúri Járási Hivatal főállatorvosával, dr. Kovács Tiborral” – írja a kormanyhivatalok.hu weboldalon megjelent levelében.

Az állatvédő felhívja a figyelmet arra, hogy az állattartónál a tenyészállomány és némely kölyökkutya tartási körülménye roppant elkeserítő, kritikán aluli volt. Sok alulszocializált, illetve beteg kutya került el a telepről, mikrochip nélkül értékesített állatokat kereskedőknek, akik külföldre szállították azokat.

“Az állattartótól 30 kutya került elszállításra tulajdonjog-átruházással” – húzta alá.

Kiemelte, köztük volt olyan kölyök is, akinek a szőrzete pirosasra volt festve, hogy magasabb áron tudják ritkaságként értékesíteni.

Példaértékű közös munkát végeznek Némedi Edináék a kormányhivatallal

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány vezetője szerint a kormányhivatal munkája egyszerűen kiemelkedő volt. Velük közösen az elmúlt három évben megközelítőleg négyszáz kutyát sikerült megmenteni.

“Ezek csak azok az intézkedések, amiknél alapítványunk is segítséget nyújtott” – tette hozzá.

Magyar Állatvédelem, fotók: Állatmentő Szolgálat Alapítvány Facebook oldala

KAPCSOLÓDÓ

Fülöp Erik etikai vizsgálatot kezdeményez Hadházy Ákos és a szigetvári polgármester ellen

magyarallatvedo

53 kutyát menekítettek ki egy borzalmas állapotú szaporítótelepről

Marci

„A legnagyobb tévhit, hogy a róka olyan, mint a kutya” – így élnek a mentett ravaszdik

magyarallatvedo