Image default

Kétfejű siklót műtöttek meg sikeresen!

Kétfejű siklót műtöttek meg sikeresen! Az állatkert közlése szerint az operáció sikeres volt, Tiger-Lily pedig szépen épül fel a beavatkozás után.

Műtéten esett át Tiger-Lily, a kétfejű fekete patkánysikló – írja az Interesting Engineering forrásait idézve a 24.hu. A különleges hüllő gondozói azután fordultak állatorvoshoz, hogy az egyik etetés során vért tüsszentett.

A Saint Louis Állatkert szakemberei megállapították, hogy az aggasztó tünetet egy rendellenesség okozta az állat petefészkében. Emiatt a tojásai nem nem jöttek ki a testéből, hanem a petefészken belül maradtak és ott növekedtek.

Az orvosok úgy döntöttek, műtétet végeznek a kígyón, amellyel eltávolítják a petefészkét, hogy ezzel megelőzzék a gyulladást és fertőzést, amelyet a rendellenesség okozhat. Az állatkert közlése szerint az operáció sikeres volt, Tiger-Lily pedig szépen épül fel a beavatkozás után.

A csúszómászó gondozói egyébként elárulták, nem egyszerű feladat megetetni Tiger-Lilyt, ugyanis mindkét feje egyszerre akar enni, de csak egy nyelőcsövön osztoznak. Éppen ezért mindig egy kis pohárral takarják le az egyik fejet, miközben a másik táplálkozik, aztán cserélnek, különben mindketten egyszerre próbálnák elkapni ugyanazt az egeret.

(Forrás: 24.hu, Fotó: SAINT LOUIS ZOO / FACEBOOK)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Nem mindennapi sztori: Egy jogosulatlan autófoglaló siklót fogtak el a budapesti rendőrök

Eszti_mav

Saját fajtársait is gond nélkül felfalja hazánk legnagyobb siklója

Marci

Eltűnt a Sas-hegy legnagyobb siklója, segítséget kér a megtalálásához a Duna-Ipoly Nemzeti Park

magyarallatvedo