Image default

Irtó cukin „ugatnak” a NAV által lefoglalt kiskutyák – videó

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Kiskutyák kuporogtak a cigarettát rejtő csomagok alatt egy román furgon rakterében, amikor a sofőrt az M1-es sztrádán ellenőrizték a pénzügyőrök. A férfi sem a kölyökkutyákkal, sem a cigarettával nem tudott elszámolni.

Romániából Németországba tartott az az autó, aminek a raktere az adózatlan cigarettán kívül, bichon fajtajellegű kölyökkutyákat is szállított. A fináncok a sztráda ácsi pihenőjébe kikísérték a furgont.

Kiderült, hogy a raktér platóján 230 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vittek, ahol a dobozok és bőröndök alatt,

négy, alig nyolchetes, hófehér szőrgombóc mocorgott.

A sofőrnek az állatokhoz nem voltak érvényes okmányai, továbbá azt mondta, hogy az elrejtett cigarettáról semmit nem tud.

A pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kiskutyáknak oltásuk, chipjük, és állatútlevelük sincs, így okmány hiányában és fiatal koruk miatt sem szállíthatók. A kölyköket egy állatvédő egyesület fogadta be. A vámosok az adózatlan füstölnivalót lefoglalták, és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

Posztjukban kiemelik, hogy tevékenységük több ponton is kapcsolódik az állatvédelemhez, 2022-ben a NAV 150-ként írta alá az Állatvédelmi Kódexet. Idén 49 kölyökkutya illegális kereskedelmét hiúsítottak meg. Az elmúlt évben lovat, fenyőrigót, tengelicet és macskákat is találtak a pénzügyőrök szolgálat közben.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Kiskutyát mentettek a rendőrök

magyarallatvedo

Hét év elteltével lett meg az elrabolt yorki

Marci

Egy indiai állatcsempész poggyászában fulladt meg a kengurubébi

Erik