Image default

Hathetes kölyköket akart kicsempészni egy román, a vámosok lefülelték

Kiskutyák kuporogtak egy állatszállító dobozban, víz nélkül, egy román furgon utánfutóján, amikor a NAV munkatársai ellenőrizték Somogy vármegyénél.

Négy, tacskó jellegű kölyökkutyát találtak a pénzügyőrök egy utánfutón szállított autó utasterében. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a sofőrnek az alig hathetes állatokról semmilyen okmánya nincs. A román férfi Olaszországba tartott az apró jószágokkal.

A fináncok értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kölyköknek oltásuk, csipjük, állatútlevelük sincs, márpedig okmány hiányában és fiatal koruk miatt nem szállíthatók. A járművezető egyedül utazott tovább, az elkobzott ebeket egy hazai alapítvány fogadta be.

A NAV és az állatvédelem

A NAV tevékenysége több ponton is kapcsolódik az állatvédelemhez, 2022-ben 150.-ként írta alá az Állatvédelmi Kódexet. Munkatársaik Nyugat-Magyarországon idén 36 kölyökkutya illegális kereskedelmét hiúsították meg. Az elmúlt évben lovat, fenyőrigót, tengelic madarat és macskákat is találtak már szolgálat közben.

Magyar Állatvédelem

 

KAPCSOLÓDÓ

Egyszerűen agyonvertek egy barna medvét

magyarallatvedo

Végtelen hűség és szeretet: Alma, a fiatal vakvezető kutya örökre elment

Viki

5 tipp a kutya-cica barátsághoz

Viki