Image default

Halálos marású kobrával követett el öngyilkosságot egy állatcsempész!

Halálos marású kobrával követett el öngyilkosságot egy állatcsempész!

Mérges kígyóval követett el öngyilkosságot egy férfi a Dél-afrikai Köztársaságban, miután a rendőrök letartóztatták – írja a Daily Mail forrásaira hivatkozva a 24.huMarius Joubert szándékosan egy másfél méter hosszú sziámi kobra és egy másik kígyó terráriumába nyomta a kezét, amelyek megharapták kezét és csuklóját is.

Sziámi kobra – illusztráció (Venomland)

A 28 éves biztonsági őrt lopásért és betörésért tartóztatták le. Néhány nap őrizet után a rendőrök visszavitték otthonába a férfit, hogy megmutathassa, hol vannak a lopott ingóságok – írták.

A férfi házában azonban meglepetésükre az eltulajdonított holmi mellett több mint 60 kígyó, egy krokodil, leguánok, madárpókok és vadászgörények is voltak.

Kiderült ugyanis, hogy a férfi illegális állatokat csempészett az országba.

Joubert tudta, hogy ezért akár 25 év letöltendőre is ítélhetik. Ezért amikor lehetősége volt rá, inkább mérgeskígyói közé nyomta a kezét, hogy elkerülje a börtönbüntetést.

Nem volt ellenszer a kobra marása ellen

A férfi megkérte a rendőröket, hogy vegyék le róla a bilincsek, hogy megetethesse állatait.  Azt állította, hogy távolléte miatt már bizonyára éheznek – ekkor vetett véget életének.

A rendőrök azonnal mentőt hívtak, de Joubert visszautasította a segítségnyújtást, ezért visszavitték az őrsre.

Már majdnem hazaengedték, amikor elkezdett rosszul lenni, hamarosan pedig össze is esett. Ezután kórházba szállítottak, de mivel a sziámi kobra nem őshonos a Dél-afrikai Köztársaságban, az orvosoknak nem volt a mérgére ellenszerük, amellyel meg tudták volna menteni az életét. Joubert hosszú órákon át szenvedett, amíg a kígyó mérge lassan leállította tüdeje működését.

A férfi halála után a hatóságok visszatértek a házába, ahol megkezdték az állatok eltávolítását. A rendőrség nyomozást is indított, hogy kiderítsék, honnan származnak az állatok és kik lehettek Joubert vevői.

A rendőrség szerint a házban összesen több mint 70 állatot tartottak, legtöbbjüket elhanyagolták és az éhezés, illetve a kiszáradás jeleit mutatták. A Dél-afrikai Köztársaságban őshonos fajokat állatorvosi kezelésben részesítik, és amint lehet visszaviszik természetes élőhelyeikre, az idegenhonos fajokon azonban eutanáziát kell végrehajtaniuk.

(Forrás: 24.hu)

Magyar Állatvédelem