Image default

Környezetvédelmi “Nobel-díjat” alapíthat Vilmos herceg és Attenborough

2030-ig 50 megoldást keresnének a világ legsúlyosabb környezeti problémáira. A díj értéke 50 millió font lenne, ami a valaha volt legnagyobb környezetvédelmi díjjá teheti.

A BBC az Earthshot díj kapcsán készített exkluzív interjút Vilmos herceggel és Sird David Attenborough-val, aki nemrégiben debütált új filmjében hívta fel a figyelmet arra, hogy elpusztítjuk életterünket.

Vilmos herceg a BBC-nek nyilatkozva elmondta: a klímaváltozásról folytatott vitából eddig a pozitív hozzáállás hiányzott. Az Earthshot-díj ennek az optimizmusnak és a világ legnagyobb környezeti problémáira születő megoldások sürgős kiaknázásáról szól. Úgy véli, a díjat bárki elnyerheti, így mindenkit bíztat a “ragyogó, innovatív projektek” létrehozására. Meglátása szerint ugyanis ezek segíthetnek a bolygó megmentésében.

“A világ fordulóponton van” – húzta alá a herceg, aki szerint a Sir David Attenborough-val közösen alapított díjuk és a közösen tett erőfeszítéseik biztosíthatják, hogy jobb állapotban adjuk át a bolygót gyermekeinknek és unokáinknak, mint amilyenben megtaláltuk.

Az Earthshot díjat tíz éven keresztül osztják majd ki a legjobb és leginnovatívabb ötleteknek, értéke minden ében 5 millió font lesz. Sir David Attenborough hozzátette: a cél olyan új megoldások megtalálása, amelyek pozitívan befolyásolják a környezeti változásokat és világszerte javítják az életszínvonalat, különös tekintettel azokra a közösségekre, amelyeket a klímaváltozás fenyeget leginkább.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Guinness-rekorder lett David Attenborough

magyarallatvedo

Veszélyeztetett madarak dalaiból álló album áll a slágerlisták élén

Marci

Fájdalmasan kijózanító üzenetet hordoznak ezek a műanyaghulladékból készült akváriumok

Eszti_mav