Image default

Kostámadás Szentgálnál: két emberrel is végezhetett a felbőszült állat

Befejezte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt folytatott nyomozást egy 39 éves férfival szemben, közölte Aradi-Pogány Virág megyei rendőrségi sajtószóvivő. – írja a police.hu információi szerint a VEOL.

Emlékeztetett, a rendőrségre bejelentés érkezett tavaly augusztus 26-án kora este arról, hogy egy női holttestet találtak egy Veszprémhez közeli településnél az erdőben, nem messze tőle egy sérült férfi feküdt.

Az illető a rendőröknek elmondta, aznap délelőtt gombászás közben egy kos megtámadta, fellökte és többszöri ökleléssel sérüléseket okozott neki. A sérült embert kórházba szállították, majd a férfi egy hónapon belül elhunyt.

A nyomozók megállapították, hogy összefügghet az erdőben talált nő, valamint a férfi halála az állat támadásával. Így a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a kos gondozóját, egy 39 éves férfit, aki az erdő melletti területen tartott állatokat.

A férfi elmondta, hogy a kos a támadást megelőző napokban kóborolt el a bekerített területről, és elismerte felelősségét abban, hogy nem intézkedett az állat befogásáról. A VMRFK az iratokat átadta az ügyészségnek.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Szudáni zebra érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe

magyarallatvedo

Két kutya végezhetett az árokban talált férfival

Marci

A jövő gyermekei tudják, hogy az állatok érezni képes élőlények

Marci