Image default

Köszönöm helyett “dögölj meg”! – egy cicamentés döbbenetes részletei

Egy autó fogságából mentettek meg a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat önkéntesei egy cicát a II. kerületben. Köszönet helyett azonban az állat gazdája csak annyit mondott a mentést koordináló kollégájuknak: “Dögölj meg!” – írja a Blikk.hu.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat önkéntesei szabadidejüket fordítják arra, hogy másoknak segíthessenek. Bajba jutó emberekhez, állatokhoz rohannak nap mint nap. Ismét egy kétségbeesett hívás futott be hozzájuk a II. kerületből, ahol mint kiderült: egy Szusi nevezetű cica az ékszíj feszítő görgők közé szorult egy autó motorterében.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]“A segítséget kérő család reggel rutinszerűen beült a ház előtt parkoló autójukba és a motor beindítása után egy macska keserves sírására riadtak fel a környéken levők. Azonnal leállították a motort, de sajnos már túl késő volt. Sushi (vagy Szusi) a cica a motortérben az ékszíj feszítő görgők közé préselődött és ebben a pillanatban már az életéért küzdött”[/perfectpullquote]

– írták bejegyzésükben.

A mentés megkezdődött, ám közben egy ott lakó nem túl kedves hangnemben becsmérelte az önkéntesek parkolási képességeit. Ezzel azonban a mentők nem foglalkoztak. A cicát végül nagy nehézségek árán sikerült kiszedni az autó fogságából.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]“Átszállítottuk Szentendrei bázisunkra a gépjárművet és a bajbajutott cicát, ahol addigra már a kollégáink és az egyik állatorvosunk készenlétben állt. Az bajbajutott cicát le kellett a mentés idejére szedálnunk, mert ön és közveszélyes volt, így az autó szétszedését követően egy órás közdelem árán tudtuk a sérült állatot kiemelni és megkezdeni az ellátását”[/perfectpullquote]

– folytatták a történetet.

A cica nyakában volt egy nyakörv, azon pedig egy telefonszám. Mint kiderült: az önkénteseket ócsároló férfié Sushi. “Amikor a gazda és párja eljött a cicáért, akkor a köszönöm helyett folytatódott a parkolási oktatás, melynek a végén egy „Dögölj meg!” mondattal zárva a „beszélgetést” elhajtottak Szusival.”

A Pest Megyei Kutató-Mentők minden jót kívántak Szusinak, a gazda viselkedése előtt pedig értetlenül állnak.

blikk.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat FB oldala

KAPCSOLÓDÓ

Sarah Jessica Parker a való életben is örökbe fogadta filmes macskáját

Eszti_mav

Elkóborolt macskát mentettek ki egy mély kútból a rendőrök

Marci

Így jelez Zulu, ha élő embert talál a romok alatt – VIDEÓVAL

Erik