Image default

Különleges merinói hármas iker bárányok születtek a Hortobágyon

A merinói bárány különleges és veszélyeztetett faj – írja a nlc.hu.

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft-nél az idei a harmadik év, hogy magyar merinó bárányok is születnek. Az állomány a napokban egyszerre három kis báránnyal gazdagodott, és ez azért szenzáció, mert a birkáknál ritka a többes ikerellés – osztotta meg a Dehir cikkét a 24.hu.

A két jerke és a kos az egyik hortobágyi téli szálláson látta meg a napvilágot. Az ilyen ellés megviseli az anyaállatot és a bárányokat is, ám mindannyian jól vannak.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez az anyukának az ötödik ellése. Volt már neki ikerellése is, de ez az első, amikor három született neki[/perfectpullquote]

– mondta a portálnak Tóth József juhász számadó.

A mostani szezonban minden tizedik ellés lett eddig iker, de hármasiker egyelőre csak ez az egy van a pusztában.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A cég a védett rackák mellett azért kezdett a veszélyeztetett merinóval is foglalkozni, hogy megőrizzék és szaporítsák ezt a fajtát is.[/perfectpullquote]

A bárányok a következő hónapokban a téli szállásokon erősödnek. Április végén, ahogy a védett racka, úgy a veszélyeztetett magyar merinó nyájat is kihajtják majd a legelőkre.

nlc.hu, dehir.hu, 24.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, fotó:  Facebook/Hortobágyi Természetvédelmi És Génmegőrző Nonprofit Kft.

KAPCSOLÓDÓ

Csodálatos: több száz bárány formált szívecskét a legelőn – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Írtó cuki cikta bárányok születtek a nemzeti parkunkban!

Erik

Sikerült a kihalás szélén álló, legrejtélyesebb papagáj nyomára bukkani

Erik