Image default

Közel száz elpusztult, sérült, átfagyott denevért találtak a földön Miskolcon – videó

Egészen döbbenetes állatkínzás és természetkárosítás történt Miskolcon. Rengeteg elpusztult, és síró, vérző denevért találtak a földön egy épület felújítási munkálatai során.

Egy miskolci járókelő értesített bennünket telefonon arról, hogy lebontották egy épületnek a márványfalát és rengeteg denevér van a földön mindenütt. Amikor kijöttünk láttuk, hogy körülbelül száz denevér hever szanaszét. Közülük körülbelül húsz lehet halott, de nagyon sok a sérült, átfagyott, és kicsi denevér is közöttük

– mondta lapunknak Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője. Hozzátette, azonnal értesítették a rendőrséget, és nemzeti parkot az állatkínzás és a természetkárosítás miatt.

A rendőrségi helyszínelés után összesen 58 élő és 23 halott denevért számoltak össze a nemzeti park munkatársai. Az élő denevéreket átszállították egy másik természetes élőhelyre, ahol zavartalanul tudják folytatni a téli álmukat. A halott denevérek tetemeit a rendőrség és a nemzeti park kérésére lefagyasztják. A természetvédelmi kár több mint kétmillió forint. A Miskolci Rendőrkapitányság természetkárosítás miatt rendelt el nyomozást az ügyben.

24.hu, Mályi Madármentő Állomás

KAPCSOLÓDÓ

Remekel állatvédelemben a legújabb generáció: gyerekek mentették meg a törpedenevért

Marci

A két árva tiszalúci fióka befogadásával már 31 kis gólyát nevel a Mályi Madármentő Állomás

Erik

Négy mókus tesó pótszülei lettek a Mályi Madármentők!

Erik