Image default

Krokodilhoz hasonlító farönk miatt kezdtek pánikolni Angliában

Krokodilhoz hasonlító farönk miatt kezdtek pánikolni Angliában! A közösségi médiában megjelent képen egyesek a könyörtelen ragadozót vélték látni.

Szeptember végén egy állítólagos krokodilt örökítettek meg az angliai Sheffield egyik népszerű parkjában – írta meg a 24.hu. A közelmúltban újabb felvétel készült az állatról, mint kiderült, valójában egy fadarab okozott aggodalmat – írja a The Star.

A rönköt Adrian Mccormick örökítette meg, aki aztán a felvételt közzétette egy közösségi oldalon. Egyes felhasználók úgy vélték, hogy a képen egy teknős látható, Mccormick szerint ugyanakkor ahhoz túl nagy volt. A férfi meg volt győződve, hogy nem egy fadarabbal volt dolga.

Már az első fotó megjelenésekor azt gyanították a Friends of Graves Park szervezet tagjai, illetve szakemberek, hogy a nem túl jó minőségű képen egy farönk szerepel.

Egy krokodil felfedezése ennek ellenére nem lett volna teljesen váratlan, korábban találtak már vadon élő egyedeket az Egyesült Királyságban.

Ezek a példányok eredetileg hobbiból tartott állatok lehettek, amelyek vagy elszöktek, vagy szabadon engedték őket.

Csehországban egy 3 méteres krokodilt fogtak be

Mintegy három méteres nílusi krokodilt találtak a tűzoltók 2 éve reggel egy észak-morvaországi településen, amikor egy kerti házikóban keletkezett tűzhöz hívták ki őket – közölte Lucie Balázová rendőrségi szóvivő.

A sumperki járásban lévő Klopina település szélén kigyulladt kerti ház földszintjén, mintegy húsz négyzetméteres térben a hüllő szabadon mozgott, amikor a tűzoltók észrevették. A mentési munkákat azonnal leállították és kihívták az állatmentőket a legközelebbi állatkertből. A krokodilt elfogták és kötelek segítségével további intézkedésig a tulajdonos garázsában helyezték biztonságba.

Kínában 70 krokodil szabadult el néhány hete a heves esőzések miatt

Hetven krokodil szabadult el Kínában egy farmról a heves esőzések miatt – közölte portálunk. A hüllőket eredetileg egy krokodilfarmon tartották a déli Guangdong tartománybeli Maomingban. A nemrégiben lezúdult árvíz miatt azonban egy helyi tó kiöntött, és az állatok elmenekülhettek.

A dél-kínai város hatóságai „hadműveletet” indítottak több mint 70 krokodil befogására, amelyek egy kereskedelmi farmról szöktek meg, miután heves áradások söpörtek végig a térségen – jelentette több állami médiaorgánum. A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy maradjanak otthon.

A hüllőket eredetileg egy krokodilfarmon tartották a déli Guangdong tartománybeli Maomingban. A nemrégiben lezúdult árvíz miatt azonban egy helyi tó kiöntött, és az állatok elmenekülhettek.

Legalább 69 felnőtt krokodil és hat fiatal krokodil szabadult el Peng Cun falu közelében – jelentette a Hai Bao News. A hírügynökség szerint kapcsolatba léptek a helyi hatóságokkal, akik figyelmeztették a lakosokat, hogy ne merészkedjenek ki.

A The Beijing News szerint egy sürgősségi egységet vetettek be, hogy szonárral érzékelő berendezés segítségével begyűjtsék az eltűnt krokodilokat. Az árvíz azonban óriási kihívást jelentett a művelet számára – tette hozzá a lap.

A vészhelyzeti osztag egyik tagja a Nanfeng Plusnak elmondta, hogy a krokodilok befogása helyett lehet, hogy inkább elaltatják őket.

(Forrás: 24.hu)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Hetven krokodil szabadult el Kínában egy farmról a heves esőzések miatt

Erik

46 nyuszi talált menedéket náluk, befogadták azokat, akikkel rosszul bántak

magyarallatvedo

Egy rendőrkutya, aki élete első bevetésén megtalálta az elveszett édesanyát és gyermekét

magyarallatvedo