Image default

Különleges mókusok érkeztek a Gyöngyösi Állatkertbe!

Különleges mókusok érkeztek a Gyöngyösi Állatkertbe! Az apróságok tényleg picik, mindössze 14-16 cm a testhosszuk és csak 78-87 gramm a testsúlyuk.

Állatkertünk új lakói a Swinhoeii csíkos mókus család (Tamiops swinhoeii), két kislány és egy fiúcska – jelentette be büszkén közösségi oldalán a Gyönygyösi Állatkert. 

Mint megemlítik az aktív, nagyon gyors mozgású, bájos mókusok természetbeni élőhelye Kína, Vietnám, Mianmar és Laosz. Igen kis méretűek, 14-16 cm a testhosszuk és mindössze 78-87 gramm a testsúlyuk.

Elárulták azt is, hogy Magyarországon jelenleg, a Gyöngyösi Állatkerten kívül csak további egy állatkertben láthatóak ennek a fajnak a példányai.
A kis rágcsálók a fotón épp egy gyümölcsfüzérről szemezgetnek, fejjel lefelé! – tették hozzá.

Nemrég pedig édes kis szurikáta csemeték születtek a Gyöngyösi Állatkertben!

Az apróságokat már a látogatók is megtekinthetik.

Örömhírről számolhatott be közösségi oldalán a Gyöngyösi Állatkert, hiszen két végtelenül aranyos szurikáta csemete nevelkedik a csoportban akik egyre több időt töltenek az üregeken kívül!

Mint írták, az elmúlt hetekben és hónapokban érkezett illetve született néhány új lakójuk, melyeket most csokorba szedve, néhány fotón bemutattak is a nagyvilágnak.
Érkezett hozzájuk két kedves kis fehér racka juh, akikkel a játszótér szomszédságában ismerkedhetnek a gyerekek. Magánháznál nevelkedett egy rókafiú aki mostmár Csámpi és Szmöre lakótársa, kicsit még félénk de már megtekinthető.

A lámalányok új hódolót kaptak egy fess lámacsődör személyében, az Állatkert pedig reménykedik benne, hogy szárba szökik a szerelem, ami tündéri kislámákban csúcsosodik majd ki.

Nem mellesleg pedig társakat kapott befogadott kis sándorpapagájuk is.

2 éve négy szurikáta született Gyöngyösön

Hihetetlenül aranyos felvételekkel jelentkezett a szurikátakölykökről Gyöngyösi Állatkert – melyekről mi is beszámoltunk akkoriban.

2022. június legvégén újabb négy szurikátakölykök született és már ők is elhagyták az üregeiket, így a kifutón mutatja meg magát az összes kis gyöngyösi állat. A februárban született öt testvérükkel immár tizenketten vannak, így aztán valódi nagycsaláddá váltak – írta a HEOL.

Barcai Henrietta, a gyöngyösi állatkert vezetője a HEOL-nak elmondta, lehetnek még sokkal többen is a szurikáták a jövőben, hiszen a kifutó nagy, van hely bőven több példány számára is. A hétvégi nagy hőségben ők is keresték az árnyékosabb részeket, a gondozók sokkal többször és többet adtak inni nem csak a szurikátáknak, hanem minden gyöngyösi állatkerti állatnak.

A majmok persze jól elnyalogatták a speciális majomfagyit, amit ízletes gyümölcsdarabokkal még dúsítottak és fagyasztottak gyümölcsjoghurtból a gondozók. A zebra és parlagi szamár jégbe hűtött almadarabokat kapott, a vidrák pedig jeges húst rágcsálhattak a medencéjükben – írták akkor.

(Forrás: Gyöngyösi Állatkert)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Nézegess ellenállhatatlanul cuki képeket a Gyöngyösi Állatkert apró pumakölykéről!

Eszti_mav

Ilyen élénk az élet a főváros legcukibb állatparkjában, ahol minden a mókusok körül forog – Fotógalériával

Eszti_mav

Olyan kövérre ette magát a mókus, hogy nem tudott kiszabadulni a madáretetőből – VIDEÓVAL

magyarallatvedo