Image default

Meg akarta ijeszteni a kutyákat, így rájuk lövöldözött a székesfehérvári férfi

Egy székesfehérvári kutyatulajdonos tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy az udvarán – főként az állatok fekvőhelye körül -, valamint a házának falában légpuskalövedékeket, kavicsokat talált. A lövöldözés és dobálás az utóbbi időben mindennapossá vált, és az autóját is megkárosították. A kiérkező rendőrök elfogták a férfit, aki akkor is éppen lövöldözött.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai 2023. szeptember 27-én délután lakossági bejelentésre egy Nagyszebeni utcai ingatlannál jelentek meg, ahol csattanó hangra lettek figyelmesek, feltételezésük szerint légpuskából leadott lövés zaja volt.

A hangforrás felé fordulva egy udvaron munkálkodó férfit láttak meg, akit felszólítottak, hogy jöjjön ki az ingatlanból. A férfi éppen akkor is lövöldözött. Mivel a rendőri felszólításnak nem tett eleget, a székesfehérvári zsaruk a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségét kérték, akik behatoltak az ingatlan területére, és elfogták a férfit.

Az egyik lefoglalt légpuska

Az ingatlant átkutatták, melynek során igazságügyi fegyverszakértő bevonása mellett

a nyomozók három légpuskát, légfegyverlövedékeket és különböző típusú pirotechnikai termékeket foglaltak le.

A bejelentő házának vakolatába ékelődve és az udvaron is találtak lövedékeket, melyekről a szakértő elmondta, a lefoglalt légfegyverek egyikéből származhattak.

A rendőrségre előállított 46 éves férfit a nyomozók állatkínzás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Beismerő vallomást tett, elmondta,

hogy több ízben lövöldözött a lefoglalt légpuskával a sértett kutyái felé, hogy megijessze őket amikor ugatnak.

Police.hu nyomán Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

A tamási rendőrök rövid időn belül megtalálták az ellopott értékes Bogyót

magyarallatvedo

Három kuvaszkölyköt vehetett át az Országos Polgárőr Szövetség a fajtamentő program keretében

Marci

Annyira édespofa Virdzsi, mégsem talál rá az igazi. Segítsünk neki!

Viki