Image default

Kutyaházba szeretett volna bevackolni a kis süni, szerencsére az újpesti állatvédők biztonságos helyre szállították!

Kutyaházba szeretett volna bevackolni a kis süni, szerencsére az újpesti állatvédők biztonságos helyre szállították! Valószínűleg harapós fogadtatásban részesült volna az apró süni! 

“Úgy gondolta eljött neki a sünIDŐ …. De majdnem az utolsó “nyaralása” lett, amikor egy autószerviz házőrzőjének a kennelében akart becsekkolni, hogy akkor megkezdi az félpanziós, wellness nyaralásàt” – írja viccesen az Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest közösségi oldalán egy süni kálváriájáról. 

Mint humorosan megjegyzik, “rossz volt a cím vagy átverték a transzferrel a kaktuszmalackát. “Szerencsére” semmi komoly baja nem esett, mert időben észlelték és neki is egy rögtönzött kennelt építettek amíg megérkeztek és biztonságba helyezték a tüskés apróságot. 

Gondoskodó kezek mentették meg a süni mamát és három kicsinyét a Mályi Madármentőknél!

Pár napja számoltunk be róla, hogy a tüskés kis család most a Mályi Madármentők gondoskodását élvezi, remélhetőleg hamarosan szabadon engedhetik őket!

Tegnap jött a hívás a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatától, hogy az egyik miskolci óvoda homokozójának felújításakor előkerült ez a mama süni és a három kicsinye – írta közösségi bejegyzésében a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue.

Mint megjegyezték, hosszas tanakodás után azt a közös döntést hozták, hogy kimentésre került az egész süni család. A homokozó és vele együtt a fészek is megszűnt, így inkább az egész süni családot befogadták.

Egy nyugodt, elzárt helyen alakítottak ki a mamának és a kölykeinek egy fészket. Kaptak egy kartondobozt és abban rendezkedett be a sünimama. Természetesen a kicsik érintés mentesen lettek elszállásolva. A mama süni kapott bőséges és változatos élelmet és miután evett visszament a fészekbe a kölykeihez. Nagyon bizakodóak, hogy ekkora stressz ellenére, fel tudja majd nevelni a kicsiket. Természetesen ha a minisünik felnőnek és elkezdenek enni, az egész családot szabadon engedjük egy nyugodt helyen – tették hozzá.

(Forrás és fotók: Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat ÚjpestMadármentő Állomás Mályi – Bird Rescue)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Kutya marcangolta süniért küzd a Tüskevár!

Erik

Óvatosan piszkáljuk a levélhalmokat, lehet, hogy sünök vannak alatta

magyarallatvedo

Tűzoltók és állatvédők mentették meg szorult helyzetéből a csibész cicát!

Erik