Image default

Kutyaóvodát nyitott a hadsereg, drogkereső és mentőkutyákat képeznek ki

A kutyák a mexikói küldetések hőseivé válnak. Kiképzésük alig egy hónappal a születésük után kezdődik meg egy rendhagyó kutyaóvoda falai között és minden pillanatát játékként élik meg. 

Kutyaóvodával a drogkartellek ellen

A Mexikóvároson határán kívül található egy katonai bázis, ahol kutyaóvoda működik. A hadsereg egyik ezredese vezeti, a célja pedig az, hogy olyan kutyusokat képezzen ki, akik később kábítószerkereső vagy mentőkutyákként dolgozhatnak.  Kiképzésük első négy hónapját töltik itt, a speciális képzésekre ezt követően az ország különböző katonai egységeibe szállítják őket.

Az 1998-ban alapított központ németjuhászokat és rottweilereket is tenyésztett, jelenleg kizárólag malinois-ok kerülnek ki innen, évente körülbelül háromszáz.

Alejandro Camacho Ibarra ezredes, a központ igazgatója szerint a malik nagyon intelligens, szívós kutyák, jól ellenállnak a betegségeknek is, éppen ezért esett a választásuk erre a fajtára. Az általa üzemeltetett kutyaovi pedig

az egyetlen ilyen jellegű létesítmény a mexikói hadsereg kötelékében és a legnagyobb egész Latin-Amerikában.

A képzés a kutyák életének legkoraibb szakaszában, körülbelül a születésük után egy hónappal kezdődik, akkor, amikor befejeződik az elválasztási folyamat. Először játszanak a kutyákkal, minden alkalommal pedig, amikor megszereznek egy labdát vagy egy rongyot, megjutalmazzák őket simogatással vagy dícsérő szavakkal. A picit nagyobbak már akadálypályákon haladnak végig.

A kutyusokat nagyjából három hónapos korukban nevezik el, minden évben az ábécé egyik betűjével kezdődő neveket kapnak.

Idén a kölykök között Febo, Frodó, Fido és hasonló F-betűs kutyusok vannak.

Az alapképzésük ezt követően, négy hónapos korukban véget ér, ezután más katonai egységekhez költöznek, hogy a kábítószer- vagy robbanóanyag-felderítés, a kutatás és mentés vagy éppen a védelem specialistáivá váljanak.

Ezt olvastad már?

Magyarországon is van egy különleges mali. Komjáti Vivien és Főnök közös szolgálatukat 2020 nyarán kezdték, miután a kiképzés után sikerrel vizsgáztak. A személykeresésben penge Főnökkel számos alkalommal büszkélkedett már a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Legnagyobb, egyben az egyik legmagasabb szakmai elismerésként számon tartott díja az a velős csont, amit Pintér Sándor belügyminisztertől kapott.

A jutalmat azzal érdemelte ki, hogy egy erdőben eltévedt és rosszul lett férfi megtalálásában szerzett elévülhetetlen érdemeket. Persze gazdája sem távozott az ünnepségről üres kézzel. Főnökről ebben a cikkünkben lehet részletesebben olvasni.

Magyar Állatvédelem, fotók: AP,  forrás: NBC

KAPCSOLÓDÓ

Váratlan vendég az esküvőn: egy medve sétált be a násznép vacsorájára

Marci

Meg akarták mérgezni egy család kutyáját, de a gyereküket ölték meg

magyarallatvedo

Elaludt Mali, a világ legszomorúbb elefántja

magyarallatvedo