Image default

Lassan már a szárnyaikat próbálgatják a tiszalúci mentett gólyafiókák!

Lassan már a szárnyaikat próbálgatják a tiszalúci mentett gólyafiókák! A két kis gólyával együtt már 31 fióka nevelkedik a Mályi Madármentő Állomáson! 

A tiszalúci fészekből mentett fiókákról osztott meg egy friss fotót közösségi oldalán a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue.

A madármentők megjegyzik, hogy ők még kialakított fészekben vannak továbbra is, hiszen sokkal fiatalabbak a többi mentett fiókánál.

Amikor a fészekben alomcsere van kipakoljuk őket egy pillanatra, amíg az alom cserére kerül. Szépen fejlődnek és sokat nőttek. Ha így haladnak behozzák a többieket, akik már a szárnyaikat próbálgatjákírták boldogan a posztban.

Összesen 31 fiókáról gondoskodnak

A két árva tiszalúci fióka befogadásával már 31 kis gólyát nevel a Mályi Madármentő Állomás.

Nemrég számolt be oldalunk is arról, hogy egy tiszalúci fészekből kellett két fiókát mentenie a Madármentőknek, így velük együtt, már 31 kis gólyát nevelnek!

Ők azok a kis gólyák akiket szülő pusztulás miatt kellett kiszedni a fészekből. Még elég aprócska fiókák, de belehúzunk és nyár végére erős kis gólyácskák lesznek – osztotta meg közösségi oldalán a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue.

Korábban már örömmel számoltunk be róla, hogy úgy nőnek, mint a répa a mályi mentett falánk kis gólyák! 

Mint korábban megírtuk, több mint 2 tucat mentett gólyafióka cseperedik a Mályi Madármentő Állomáson, aki szépen cseperednek, és úgy tűnik az étvágyukkal sincsen gond.

Most egy új képet osztott meg a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue a fiókákról közösségi oldalán, melyhez viccesen a következő szöveget írták: 

“MÉG ALIG NŐTT KI A TALU A FENEKÜKÖN, DE MÁR KERESGÉLNEK, HOGY MIT LEHETNE MÉG MEGENNI.”

Pár napja osztottuk meg mi is, hogy 22 gólyafiókáról gondoskodnak a Mályi Madármentő Állomáson! Ez a szám akkor már 28-ra nőtt!

Mint írtuk, szemmel láthatóan szépen cseperednek a mentett madárkák, hála a sok-sok gondoskodásnak és odafigyelésnek.

A több mint két focicsapatnyi kicsik között vannak mentett fiókák, és vannak olyanok, akik az Állomáson keltek ki a tojásból.

Újabb képet osztott meg közösségi oldalán a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue az oltalmuk alatt cseperedő gólyákról. A képhez mindössze annyit tettek hozzá, hogy

“MINDENKI MAKK EGÉSZSÉGES ÉS SOKAT NŐTTEK.”

Pár napja tartott számadást a fiókákról a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue és közösségi oldalukon sorolták fel a gondoskodásuk alatt álló gólyafiókákat. A korábbi és a most megosztott képen jól látszik, hogy mennyit fejlődtek a madarak. 

Mint írták akkor posztjukban: “Volt az utóbbi napokban egy-két gólyamentés, erről szeretnénk egy rövid összefoglalót.
Bekecs: 4 tojás, mind a 4 kikelt,
Mezőzombor: 5 tojás, mind az 5 kikelt
Újfehértó: 4 fióka
Fehérgyarmat: 5 fióka
Hevesvezekény: 1 kidobott fióka
Jászfényszaru: 1 kimentett fióka
Sajóörös: 2 kimentett fióka
Így most 22 gólya fiókáról gondoskodunk. Minden fióka jó egészségnek örvend, és szépen fejlődnek. Kisebb logisztika kell az etetesüknél, itatásuknál és ellátásuknál, de sikerül megoldani. Azt, hogy mennyit esznek inkább le se merjük írni, de nagyon nagyon sok husi fér beléjük.” –  húzták meg viccesen a jelenlegi gólyafióka mérleget.

Ilyen tündériek lettek a bekecsi mentett tojásokból kikelt gólyafiókák!

“A bekecsi fiókák, semmi más. Tojásként mentettük őket és ilyen szép kisgólyák lettek.” – mutatta meg közösségi oldalán a legfrissebb fotón Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue, hogy milyen szépen is cseperednek a bekecsi kis gólyák.

Áramütés végzett az egyik gólyaszülővel, menteni kellett a tojásokat

Hírportálunk is beszámolt róla, hogy sajnos nemrég tragédia történt a bekecsi gólyafészeknél. A költőpár egyik tagját agyonütötte az áram és azonnal elpusztult. Ott maradt a fészekben a másik gólya, a négy tojással és nem mozdult róla. Várta a párját, de ő már nem jött. Így kezdte akkori beszámolóját a Mályi Madármentő Állomás.

Az Aggteleki Nemzeti Park természetvédelmi őre négy órán keresztül nézte a fészket, hátha mégse a költőpár egyik tagja az áldozat. Sajnos az volt, így maradt a tojások mentése. A keltetőben sorra keltek egymás után a kis gólyácskák és a mai reggelén kikelt az utolsó fióka is. A sok rosszban ennyi jó is adódott, hogy ez a négy pici gólya esélyt kapott az életre – írták közösségi oldalukon.

Íme az első videó a csöppségekről:

AKI TÁMOGATNI KÍVÁNJA MUNKÁJUKAT ÉS A KIS BETEGEK GYÓGYULÁSÁT ÉS ÉLETMENTÉSÉT,

AKKOR EZT ADÓJA 1%-ÁVAL MEGTEHETI:

MÁLYI TERMÉSZETVÉDELMI EGYESÜLET
ADÓSZÁM: 18408623-1-05

Hálásan köszönjük a mentést!

(Forrás: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Madárfiókát találtál? Ezt teheted, hogy mentsd

magyarallatvedo

Kirepültek az egyetlen egri gólyapár fiókái

Erik

Újabb 10 mentett gólya cseperedett fel és nyerte vissza szabadságát hála a Mályi Madármentőknek!

Erik