Image default

Luxusszálloda nyílt a kutyáknak és macskáknak Portugáliában

A Canine and Feline Hotel állatoknak ad szállást Paradában, Portugáliában. A Raulino Silva Arquitecto építészstúdió építette a hotelt egy régi szőlőültetvényre – írja a dezeen.com.

A kutyák és macskák számára épült szállodakomplexum három fehér-szürke blokkból áll, melyeket külső folyosók kötnek össze, és a Dezeen Awards 2020 díjátadóján az év legjobb vendéglátó épületei közé sorolták.

Forrás: dezeen.com

A háziállatok gazdái itt hagyhatják kedvenceikat, ha hosszú üzleti útra vagy nyaralásra mennek, ahol négylábú társaik élvezhetik a hotel minden szolgáltatását. Az ápolók szobái mellett található egy állaorvosi rendelő is a komplexumban, így rendszeres felügyelet alatt lehetnek a kutyusok és cicák.

Minden kennel nagy ablakokkal rendelkezik, forrás: dezeen.com

Az udvar túloldalán található a macskaszállás, tizenkét külön szobával, belső udvarral és egy nagy tetőablakkal megvilágított fedett játszótérrel.

A kutyás blokk két kennelsort tartalmaz a folyosó két oldalán, amely a kutyák számára készült fedett játszótérre vezet.

A folyosó közepén egy belső kert fut végig, elzárva a folyosón lévő kutyákat egymástól. Minden szoba nagy üvegablakokkal rendelkezik, kilátással a kertre.

A kert választja el két kennelsort, forrás: dezeen.com

A lejtős telek előnyeinek kihasználása érdekében ez a tér kétszintes, a személyzeti zuhanyzókkal és egy öltözővel, ahová csigalépcsőn keresztül lehet bejutni.

Csigalépcső vezet az alagsorban lévő személyzeti létesítményekhez, forrás: dezeen.com

A telek körüli eredeti gránitfalakat helyreállították, és az alagsorban lévő rakodási és kirakodási terület útjának kikövezéséhez is helyi gránitot használtak.

Az építésziroda a Canine and Feline Hotel külsejét fehér-szürke színű külső hőszigetelő kompozit rendszerrel (ETICS) burkolta. A tető bitumenből készült, hőszigetelő- és kavicsréteg borítja.

Kutyák játszanak a régi szőlőskertben, forrás. dezeen.com

A kutyák szabadon játszhatnak és élvezhetik a kutyakiképző sarkot.

A padlók tartós és könnyen tisztítható önterülő epoxiból készülnek, a betonra felvitt bevonat sima felületet hoz létre.

A fürdőszobák padlójára és a beltéri kutya játékterületre egyetlen szürke mikrocement bevonatot alkalmaztak, hogy csúszásmentes, mégis mosható felületet hozzanak létre. Ajtók és szekrények fehér lakkozott MDF-ből készülnek.

A padlók csúszásmentesek és könnyen tisztíthatók, forrás: dezeen.com

(dezeen.com nyomán magyarallatvedelem.hu, fotók: João Morgado/dezeen.com)

KAPCSOLÓDÓ

Letöltendőt kaptak a viadalosok

Viki

Hamarabb jelzik a kutyák a koronavírust, mint a PCR teszt?

magyarallatvedo

Kreozannal mérgeztek házi kedvenceket

magyarallatvedo