Image default

Végre! Kína 64 vadon élő állat fogyasztási célú tenyésztését tiltotta be

Kína meglépte azt, amit az állatvédők hosszú évek óta követelnek: felülvizsgálta a vadhúsra vonatkozó szabályait és egy sor olyan vadon élő állat fogyasztását tiltotta be, amely minden jó érzésű embernél kiveri a biztosítékot.

Az ázsiai országból, feltehetően egy nedvespiacról elinduló és a világon végigsörpő, a globális gazdaságot hihetetlen kihívás elé állító koronavírus világjárvány következtében Kína úgy döntött, újraírja a vadhúsfogyasztásra, illetve- tenyésztésre vonatkozó szabályait. Mint ismert, az ország vadhúspiacain olyan állatok bukkannak fel, amelyek fogyasztása kulturális hagyományokkal sem indokolt, sőt, kifejezetten etikátlan és barbár.

Miután viszont megfertőzték a világot, kénytelenek voltak változtatni szabályaikon. Ahogyan a HVG is megírta, a cél most  az, hogy elkerüljék, hogy a Covid–19-et okozó SARS-CoV-2-höz hasonló zoonotikus vírusok szabaduljanak el. Ezek a kórokozók ugyanis az állatokban fejlődnek ki, majd terjedhetnek tovább emberre is. Amennyiben azonban az emberek nem érintkeznek direkt módon ezekkel a vadon élő állatokkal, például nem vásárolják meg őket élve egy piacon, hogy aztán otthon megfőzzék és elfogyasszák, akkor megakadályozható egy újabb pandémia kirobbanása.

Kína a felülvizsgálat után most 64 fajt sorol fel, egy részüknek teljesen betiltják a tenyésztését, másokat csak étkezési célra nem szaporíthatnak. Ezek közt szerepel például a sündisznó, több borzfaj, tengerimalac, nutria, páva, varangyfajok, több kobrafaj és más kígyók, valamint teknősök.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Ezer cicát mentettek vágóhídról, sertéskolbászként árulták volna a húsukat – videóval

magyarallatvedo

80 strucc lépett le a bezártságból: végigfutottak a milliós városon – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Megrázó: Kínában, egyre többen rendelnek bedobozolt háziállatokat

magyarallatvedo