Image default

Madarak százai pusztultak el a római szilveszteri petárdázásban

Szakértő szerint a pirotechnikai eszközök minden évben ijedtséget vagy sérülést okoznak mind a vadon élő, mind az otthon tartott állatoknak – írja az MTI.

A Termini főpályaudvar körüli utcákban péntek reggel készült felvételeken madarak, főleg seregélyek tetemének sokasága látható szerte az aszfalton. A tömeges madárhalál okát nem tudni biztosan, de az International Organization for the Protection of Animals (OIPA) szerint a petárdák és tüzijátok által okozott szokatlanul erős hanghatásba pusztulhatott bele sok, a fákban gazdag környéken fészkelő vagy éjszakázó madár.

– Lehet, hogy a félelembe haltak bele. Lehet, hogy az ijedten felrebbent madarak elveszítették tájékozódási képességüket, egymásnak ütköztek vagy ablaknak, villanyvezetéknek repültek neki. De ne felejtsük el azt sem, hogy szívrohamban is meghalhatnak az állatok – fogalmazott Loredana Diglio, az állatvédő szervezet szóvivője. Az aktivista megjegyezte, hogy a pirotechnikai eszközök minden évben ijedtséget vagy sérülést okoznak mind a vadon élő, mind az otthon tartott állatoknak.

A szokatlan méretű madárhalál, amelyet az OIPA “mészárlásnak” nevezett, annak ellenére következett be, hogy az olasz fővárosban betiltották a magán tüzijátékot és este 10 után kijárási tilalom van érvényben a koronavírus-járvány miatt.

A nemzetközi állatvédő szervezet újfent követelte a petárdák és tűzijátékok árusításának betiltását és az e cikkeket gyártó üzemek átalakítását más termékek előállítására. Massimo Comparotto, az OIPA elnöke szerint a petárdázást betiltó polgármesteri rendeletek semmit sem érnek, mert nem tartatják be azokat.

MTI nyomán magyarallatvedelem.hu, fotó: world-today-news.com

KAPCSOLÓDÓ

A futó férfi tragédiája miatt Olaszország medvéket telepítene át Szlovéniába

Erik

A rendőrök előtt dobta ki zsákba zárt kutyáját a furgonból

magyarallatvedo

Jelentsük, ha júniusig fakivágást észlelünk!

magyarallatvedo