Image default

Mákszemnyi méretű fióka életéért küzdenek a madármentők!

Mákszemnyi méretű fióka életéért küzdenek a madármentők! Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen fiókával is van dolguk. 

Nagyon szép kis történetet osztott meg Facebook oldalán a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont. 

Mint írják, az általános iskolás, 13 éves Maja az iskolájában testnevelés óráján a sportpályán vette észre ezt az aprócska fiókát.

“Fészek sehol, körülötte a tesók közül pedig egy sem mutatott életjelet. A tanár és a többi gyerek is azt mondták neki, hogy hagyja ott, úgyis meghal.”

– írták.

De Maja nem így tett! Szünetben kétségbeesve hívta az anyukáját, hogy érti, hogy meghal, de akkor sem mindegy, hogy hogyan. Csinált neki egy fészket és jól eldugta, hogy a macska ne találja meg, iskola után pedig azonnal ment érte. Addigra már megkeresték Lindát az Animal Rescue Teamtől, aki átvette tőlük a mütyürt és összeturmixolt főtt tojással sikeresen meg is etette. Lindáéknak azonban jelenleg nem áll módjukban ilyen aprócska madárfiókát nevelni, ezért egyből hívtak minket, majd a várpalotai uszoda parkolójában le is boltoltuk az átadást-átvételt – folytatták a hihetetlen történetet.

Nagyot küzd Mákszem

Itthon aztán kezdetét vette az, amiről minden fióka szezon elején azt gondolom, hogy már 7 és fél éve elfelejtettem és hozzáteszem, hogy a mi gyerekünk soha nem evett ilyen időközönként. A Mákszemnek avanzsált isten tudja milyen fiókát ugyanis nagyjából óránként kell kínálgatni, ilyen időközönként jelzi, hogy ő bizony éhes. Ahogy eszik, azzal a lendülettel ürít is egy egészségeset, majd elhelyezkedik a melegítőpárnán, bekuckózik a pihe-puha rongyok közé és az igazak álmát alussza. Remélni tudjuk csak, hogy arról álmodik, hogy ő a legnagyobb hős a világon és igenis meg kell mutatnia ezt országnak, világnak. Már csak azért is, mert tényleg fogalmunk nincs róla, hogy ki lehet ő és mi is nagyon kíváncsian várjuk, hogy milyen madárral van dolgunk.


Szóval Mákszem, rajtad a világ szeme! Mutasd meg nekünk, hogy meg tudod csinálni! Amíg te küzdesz, ígérem, hogy küzdök érted én is!írta Dóri, aki a nap minden pillanatában gondoskodik a kis apróságról.

Ha támogatni szeretnéd a mentési munkát, az alábbi számon teheted meg:
Adószámunk: 18626609-1-19
Hálásan köszönünk minden egyes felajánlást!

(Forrás: Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont)

Magyar Állatvédelem

 

KAPCSOLÓDÓ

Picuri nyest életéért szorítanak a Fehér Holló Vadmentőknél!

Erik

Pihe-puha, tündéri kis emu cseperedik a Debreceni Állatkertben

Erik

MME: ne vigyük haza a talált madárfiókákat!

magyarallatvedo