Image default

Négy mókus tesó pótszülei lettek a Mályi Madármentők!

Négy mókus tesó pótszülei lettek a Mályi Madármentők! Az apróságok még kicsit félősek, de hamar be fognak illeszkedi.

Négy kis mókus érkezett a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue munkatársaihoz – írta közösségi oldalán a szervezet. 

Megjegyezték posztjukban, hogy favágás miatt megszűnt a fészek és emiatt kellett őket kimenteni. Egy hideg éjszakát kint töltöttek a földön, de megtalálták őket szerencsére. Kicsit félősek még, de hamar beilleszkednek majd a többi mentett állatka közé – írták.

Három csöppnyi mókus életéért küzd a Mályi Madármentő Állomás!

Miközben a gólyás sztorit intéztük, jött három kis mókuska a mentőállomásunkra – írta pár napja a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében a Mályi Madármentő Állomás.

Mint írták, ez egyikük megsérült, vérzik, állattámadás miatt és a másik kettő sincs túl jó állapotban, kihűltek és kiszáradtak. Meleg helyen elszállásolták őket és ettek is.

Szurkoljatok nekik nagyon rájuk fér – kérik.

Ha támogatni kívánja a Madármentő Állomás munkáját, és a kis betegek gyógyulását és életmentését, akkor ezt adója 1%-ával Ön is megteheti.
Mályi Természetvédelmi Egyesület
Adószám: 18408623-1-05

Bukfencet sikerült megmenteni

Nemrégiben a Sóstó Vadvédelmi Központ tündéri felvételeket osztott meg Bukfencről, arról a mókusról, aki súlyos koponyasérüléssel került hozzájuk.

Bukfenc a Sóstó Vadvédelmi Központban nevelkedett, kölyökként komoly koponyasérüléssel került hozzájuk. A vadvédelmi központ mókusai közül egyedül neki kellett maradnia, a sérülés utáni mozgáskoordinációja ugyanis nem javult meg.

A szabadban könnyű préda válhatott volna belőle és a fákon sem tudna biztonságosan közlekedni. Bukfenc a vadvédelmi központ látogatóinak nagy kedvence, akivel kezdetektől fogva sokat foglalkozik Babos Rita önkéntes.

Vannak, akik teljesen meggyógyulnak

De nem csak Bukfencről osztott meg tündéri fotókat a vadvédelmi központ közösségi oldalán. A szabadon engedett mókusaik közül Tobit éppen fészekrakás közben figyelték meg a napokban a központtól nem túl messze.

“A mókusok ugyanis több ilyen gallyfészket készítenek, melybe alulról másznak bele. Komolyabb hideg esetén faodvakba és néha mesterséges madárodúkba is behúzódnak” – magyarázzák. Hozzáteszik, nem alszanak téli álmot, szép téli napokon is aktívak és felkeresik dugi éléskamráikat.

A mókusokról

Az európai vörös mókusok, az erdők, parkok és kertek vidám lakói, a természetünk egyik legaranyosabb és legkedveltebb kis emlőse. Ezek a pici rágcsálók egyedi megjelenésükkel és vidám természetükkel mindenki szívét elrabolják.

Jellemzően közepes méretű állatok, testhosszuk eléri a 20-25 centimétert, míg a farkuk hossza akár 15-20 centiméter is lehet. A szőrzetük gyönyörű vörösesbarna árnyalatban pompázik, hasuk viszont fehér vagy krémszínű. Az arcukat pedig meghatározza az ábrázatossá vált kis pofácska, amely mosolyra késztet minket.

(Forrás: Mályi Madármentő Állomás)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Egyre jobban van Csellengő, a mentett macskabagoly fióka!

Erik

Életében először látott havat Lily, a Budakeszi Vadaspark kismókusa – VIDEÓ

Marci

Rekordszámú, 2624 állatot mentettek meg tavaly a Fővárosi Állatkert munkatársai

Marci