Image default

17 éve hunyt el Mancs, megható módon emlékezett rá gazdája, Lehoczki László

Mancs emléke nem halványul. Főleg azok szívében él élénken, akikkel életét töltötte. Lehoczki László, Mancs egykori gazdája a kutya halálának 17. évfordulóján megható módon emlékezett. 

Lehoczki László, Mancs egykori gazdája közösségi oldalán emlékezett meg a hős mentőkutyáról, aki immár 17 éve nincs közöttünk.

„Ma 17 éve,(2006.10.22.) hogy itt hagyott Mancs. Emlékezzünk most rá. Nyugodj békében kiskutyám. Békés álmokat.” – írta.

De emlékét azok is őrzik, akik tisztelték életmentő hőstetteiért. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy néhány hónappal ezelőtt a mentőkutyáról nevezték el a miskolci Szemere utcai Szinva-híd melletti területet.

Azt a teret, ahol Lehoczki László világhírű keresőkutyájának szobra is áll.

Korábban beszámoltunk, hogy Veres Pál, miskolci polgármester nemrég a Miskolci Állatsegítő Alapítvány adománygyűjtő jótékonysági bálján jelentette be, kezdeményezni fogja a terület átnevezését. A cél az volta, ohgy a város méltó módon tisztelegjen a hős mentőkutya emléke előtt.

Mint ahogyan a Magyar Állatvédelem elsőként számolt be, Mancsnak, a februári törökországi földrengés után Törökországban is szobrot állítottak, annak mementójaként, hogy az ő segítségével sikerült megtalálni és megmenteni egy hároméves kislányt egy 1999-es, ugyancsak Törökországot sújtó katasztrófa idején.

A magyarországi és a törökországi szobrok átadásával kapcsolatban korábban Lehoczi László felesége így fogalmazott: „Egy kutyának két szobor. Egy Magyarországon, egy külföldön. Nem semmi. Azt hiszem ettől nagyobb elismerés nem is kell, és ez is bizonyítja, Mancs és Laci nem akármilyen páros voltak. Szakmailag nem is tudom, hova rangsoroljam.

Magyar Állatvédelem, fotók: Lehoczki László hivatalos facebook oldala

KAPCSOLÓDÓ

Medve járhat Miskolcon

magyarallatvedo

Forró aszfalton feküdt a kis denevér – megmentették az életét

Viki

A kis Yoda: lámacsikó született Miskolcon

magyarallatvedo