Image default

Megbüntethetnek, ha a bolt előtt hagyod kikötve a kutyádat

Képzeld el, hogy sétálni vitted a kutyádat. Minőségi időt töltöttetek együtt kint a parkban , és most hazafelé tartotok. Körülbelül 10 percre vagy, amikor ráébredsz: „Elfogyott a tej és azt hiszem, több fogkrémet is venni kéne. Egy kis nasi is jó lenne estére. Végül is egy órát játszottam a kutyával. Megérdemelem az édességet!” Csak amikor megérkezel a helyi szupermarket elé, akkor jut eszedbe a kutyád. Nem szeretnéd megkötve hagyni a bolt előtt, de csak öt percre ugrasz be. Tényleg, mi a legrosszabb, ami történhet? 

Ha már egy ideje kutyatulajdonos vagy, valószínűleg szembesültél már ezzel a problémával. A mai napig sok kisállat-tulajdonos nem tudja, hogyan oldja meg az ilyen típusú problémákat. Nem probléma néhány percre az utcán hagyni a kutyádat, vagy lehet valami probléma? Veszélybe sodorhatjuk őket?

“Csak egy percre hagytam kint! Még sosem volt semmi baj.” hangzik általában a válasz a gazdiktól, akik kikötve hagyják a bolt előtt a kutyájukat, amíg beszaladnak vásárolni.

Nem, ne hagyd egy percre sem egyedül, felügyelet nélkül a kutyádat a bolt előtt! Belegondoltál, hogy mi történhet, amíg te gyorsan végigrohansz a bolton?

Itt van néhány példa:

  • Mi van, ha ellopják?
  • Mi van, ha egy nem igazán barátságos kóbor kutya jár arra?
  • Mi van, ha addig egy “jóakaró” megeteti valamivel?
  • Mi van, ha megijed és megkap valakit?
  • Mi van, ha egy “jóakaró” elengedi?

Amellett, hogy számos veszélynek teszed ki a kutyádat, még a rendőr is megbüntethet, hiszen a kutya felügyelet nélkül hagyása az utcán szabálysértés.

A 193. § (1)-(2) bekezdései értelmében szabálysértést követi el, aki a felügyelete alatt álló kutyát a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre.

KAPCSOLÓDÓ

Csomagtartóba préselődött migránsokat és embercsempészt fogott Buksi

magyarallatvedo

Hátrányos helyzetű térségek iskoláiba viszik el az állatok védelmét és tiszteletét

Eszti_mav

Egy névtelen görög hős menti az állatokat a pusztító tűzvészből

Erik